Ομογένεια

Σ. Αναστασιάδης: Οι Έλληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες συνέβαλαν αποφασιστικά στην προετοιμασία της Επανάστασης

 

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρέθηκε  το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης , ο οποίος συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εκπροσωπώντας  με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δημήτρη Βαγενά, βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε  τον χαιρετισμό και τις ευχές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα, της Κυβέρνησης και όλου του πολιτικού συστήματος της Χώρας μας.

 

 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, αρχικά ευχαρίστησε την Πρόεδρο της εκτελεστικής γραμματείας του Δικτύου κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη και τα μέλη για την πρόσκληση να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις , τον Δήμαρχο της πόλης του Ντίσελντορφ, Δρ. Stephan Keller για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την στήριξή του στο έργο του Δικτύου Αιρετών,  την κυρία  Agnes Strack-Zimmermann μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής, τον Γενικό Πρόξενο, κ. Βασίλειο Κοΐνη,  τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λεύκης κ. Ευμένιο (Ταμιωλάκη), τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λάππα, καθώς και όλους τους εκπροσώπους των Ελληνικών και Γερμανικών φορέων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξαν οι Έλληνες της διασποράς και οι ξένοι Φιλέλληνες στην προετοιμασία της επανάστασης.

 

 

« Είναι γνωστό πως οι Έλληνες της διασποράς, αλλά και Φιλέλληνες, συνέβαλαν αποφασιστικά στην προετοιμασία της επανάστασης, και στη συνέχεια στην έκβαση του αγώνα του ελληνικού Έθνους .Στις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πυρήνες που προετοίμασαν την επανάσταση. Προσέφεραν βοήθεια κάθε μορφής, οικονομική, ηθική, πνευματική, ιδεολογική και στήριξαν την επανάσταση παρέχοντας κεφάλαια και αγωνιστές» είπε χαρακτηριστικά.

 Τέλος, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, υπογράμμισε ότι:« αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, σε μια συγκυρία κρίσιμη για την Πατρίδα, για να αναδείξουμε την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες, να τονίσουμε την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια διάσταση της επανάστασης και να χτίσουμε μια νέα πιο ισχυρή σχέση ανάμεσα στην διασπορά και την Ελλάδα». Ο κ. Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχε επίσης  κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και κοινοτήτων.

 

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

https://savvas-anastasiadis.gr/ntiselntorf-tis-germanias-6-noemvrioy-2021-o-chairetismos-moy-stin-ekdilosi-poy-syndiorganosan-to-diktyo-ellinon-aireton-aytodioikisis-tis-eyropis-kai-o-dimos-ntiselntorf-gia-ta-diakosia-chronia-apo-t/

 

Αφήστε μια απάντηση