Ομογένεια

Σάββας Αναστασιάδης: Κοιτίδα πολιτισμού η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία

 

Η παρουσίαση των δράσεων, των παρεμβάσεων και των προτάσεων της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων με έδρα το Ντίσελντορφ ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, την Τρίτη  23 Νοεμβρίου  στη Βουλή, υπό την προεδρία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής και συνεργατών από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της Βουλής οι κ.κ.: Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Πατένταλης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας και μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όλα τα μέλη, συνεχάρη για τις δράσεις της την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, και την χαρακτήρισε ως μία κοιτίδα πολιτισμού που μέσα από το έργο της χτίζει γέφυρες με το εξωτερικό.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο των Ελλήνων συγγραφέων στη Γερμανία.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, Μιχάλης Πατένταλης , έκανε αναλυτική παρουσίαση της δράσης και του σπουδαίου έργου της Εταιρείας , υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό προσπαθούν και καταφέρνουν να περνάνε τα θετικά μηνύματα για τον ελληνισμό και πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο πολιτισμός της συνεχίζει να ζει παρόλα τα προβλήματα.

Έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων είναι η πρώτη που συμμετέχει στην Επιτροπή για τις υποτροφίες σε διαγωνισμό λογοτεχνίας που γίνεται στην Ρηνανία-Βεστφαλία, και συμμετέχουν συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Κλείνοντας, ο κ. Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε   όλους τους συμμετέχοντες, διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε στον κ. Πατένταλη , ότι η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς θα είναι δίπλα στις προσπάθειές τους, και οι προτάσεις τους, αφού καταγραφούν,  θα προωθηθούν στα αντίστοιχα Υπουργεία.

 

Video

 

https://www.youtube.com/watch?v=W6A4V8VRHZ0&t=125s

 

Αφήστε μια απάντηση