Angels PR Music Promotion

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρής μιλάει στο Hephaestus

 

Αλέξανδρε, σε καλωσορίζουμε στο HEPHAESTUS και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτήν τη συνομιλία! Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς ενεργά με την μουσική;

Σας ευχαριστήσω για τη πρόσκληση και τη δυνατότητα που μου δίνετε να κάνουμε μια όμορφη κουβέντα.

Η εξοικείωση με τη μουσική ήρθε από νωρίς στη ζωή μου, καθώς οι γονείς μου άκουγαν ένα ευρύ φάσμα μουσικής από ροκ μέχρι και ρεμπέτικα.

Από μικρός θυμάμαι το εαυτό μου με μια κιθάρα να γράφω στίχους και να πειραματίζομαι με τη μουσική. Η μουσική για μένα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Με βοηθά να εκφράζω όλα όσα νιώθω, ό,τι θέλω να πω και την αισθάνομαι ως τη δική μου “ψυχοθεραπεία”.

 

 

Υπήρξες μέλος των OMNIA. Μίλησέ μας γι’ αυτήν την εμπειρία. Τι σου προσέφερε;

Οι ΟΜΝΙΑ είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από φίλους με μεγάλη αγάπη στη μουσική. Με αυτή τη συνεργασία ήρθαμε σε επαφή με το κοινό, εκφράσαμε τις δικές μας σκέψεις και ανησυχίες μέσο της μουσικής μας και εισπράξαμε αγάπη και υποστήριξη. Για εμένα το συγκρότημα αποτέλεσε βασικό σημείο επαφής με το κοινό.

 

 

Τι σε ώθησε να ακολουθήσεις solo καριέρα;

Με το πέρασμα του χρόνου, είχα την ανάγκη να διαφοροποιηθώ από το συγκρότημα, να ανοίξω ένα άλλο μουσικό κεφάλαιο, να δημιουργήσω και να εκφραστώ περισσότερα βιωματικά.

 

 

Η νέα σου δουλειά είναι το EP με γενικό τίτλο «Αγάπης Κομμάτια». Γιατί αποφάσισες να κυκλοφορήσεις ένα EP, αντί για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ;

Το EP αποτελείται από τέσσερα τραγούδια που αγαπώ πολύ γιατί στηρίζονται σε προσωπικά βιώματα, κρύβουν μια έντονη νοσταλγική διάθεση, βρήσκοντας την κατάλληλη στιγμή να εκφραστούν και να δοθούν στο κοινό με την ελπίδα να αγαπηθούν εξίσου πολύ.

Με την δισκογραφική μου εταιρεία και την Ευανθία Μάγνη ετοιμάζουμε ένα cd με νέα κομμάτια και κάποια παλιότερα μου έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί.

 

 

Το EP «Αγάπης Κομμάτια» κυκλοφορεί από την Spider Music. Μίλησέ μας για τη συνεργασία σας και πώς μπορεί κανείς να προμηθευτεί το EP;

Η Spider Music, με την καθοδηγητή της Ευανθίας Μάγνη έχει υπάρξει για εμένα η μουσική μου οικογένεια. Όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας έχει υπάρξει μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με σκοπό τη δημιουργία και την ανάδειξη προσεγμένων και πολύ δουλεμένων τραγουδιών. Τα τραγούδια μπορεί κάποιος να τα αγοράσει από τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

 

Το EP «Αγάπης Κομμάτια» είναι σε μουσική του Γιώργου Γιαννικόπουλου. Μίλησέ μας για το μουσικό ύφος που κινείται.

Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι’ αυτή τη συνεργασία καθώς το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα. Με τον Γιώργο Γιαννικόπουλο μας συνδέει χρόνια φιλίας και συνεργασίας που ήρθε και «έδεσε» απόλυτα μετά από παρότρυνση της δισκογραφικής εταιρείας, με το μοναδικό ταλέντο του Γιώργου Χονδραλή, φέρνοντας μας στο «Αγάπης Κομμάτια» που ελπίζουμε να απολαύσετε.

 

 

Οι στίχοι της νέας σου δουλειάς είναι του ποιητή Γιώργου Χονδραλή. Πώς αισθάνεσαι που τραγούδησες ποίηση;

Είναι τιμητικό για εμένα που ένας ποιητής όπως ο Γιώργος Χονδραλής με εμπιστεύτηκε . Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους συντελεστές του EP και οι στίχοι αναδεικνύονται μέσα από τη μουσική και τη φωνή.

 

 

Θα κάνεις κάποιες επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις και με τι είδους σχήμα;

Μόλις πριν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε το EP και είμαστε στο σχεδιασμό του CD . Γι’ αυτό το λόγο δεν έχω προγραμματίσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση του CD.

Ποια είναι η γνώμη σου για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και πού τοποθετείς τη δική σου δουλειά μέσα σε αυτό;

Το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι επιβιώνει μέσα από δυσκολίες. Δυστυχώς όμως, βλέπουμε και ακούμε τους ίδιους καλλιτέχνες να προβάλλονται συστηματικά και τα ίδια ακούσματα να «κλωνοποιούνται». Υπάρχουν πολλά ταλέντα μουσικά στην Ελλάδα που δημιουργούν υπέροχες δουλειές που δεν προβάλλονται αρκετά δυστυχώς από τη μουσική βιομηχανία της χώρας. Θα ήθελα να δω περισσότερες δισκογραφικές να ποντάρουν σε νέους καλλιτέχνες, μόνο κερδισμένοι μουσικά θα βγούμε και ως ακροατές από μια τέτοια προσπάθεια.

 

 

Τι σημαίνει για σένα αναγνώριση της δουλειάς σου και επιτυχία;

Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι ένα μέρος του κοινού να μπορεί να νοιώσει αυτό που νοιώθω, να ταυτιστεί, να σιγοτραγουδήσει ένα από τα τραγούδια μου. Αυτό για εμένα είναι ικανοποίηση ότι μπορώ να συγχρονιστώ με την ψυχή κάποιων ανθρώπων και το χειροκρότημα τους αποτελεί την επιβράβευση αυτών των προσπαθειών

 

 

Ποια είναι η σχέση σου με την ελληνική ομογένεια; Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε κάποια σχετική εκδήλωση;

Έχω αρκετούς ανθρώπους μου που ζούνε στο εξωτερικό. Υπάρχει στα λόγια τους  πάντα η νοσταλγία για την πατρίδα  και η επιθυμία κάποια στιγμή να επιστρέψουν σε αυτή. Η διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού : Ξενιτεμένο μου πουλί ήταν αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που ζούνε έξω. Πολύ παλιότερα είχα συμμετάσχει, υπήρχε πολύ συγκίνηση θυμάμαι

 

 

Πώς σκέφτεσαι το καλλιτεχνικό σου μέλλον; Ευχόμαστε τα καλύτερα στην υπέροχη νέα κυκλοφορία σου, και σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.

Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να καταφέρω να δώσω κάποιες συναυλίες αντάξιες της προσπάθειας που γίνεται από τα παιδικά μου χρόνια που ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την μουσική μέχρι σήμερα. Τα χρόνια που μου απομένουν για να επιτευχθεί αυτό δεν είναι και πάρα πολλά, Ευελπιστώ να τα καταφέρω.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! Καλή ακρόαση!

 

Official links

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

EP «Αγάπης κομμάτια»

(Aκούστε τα τραγούδια εδώ)

https://www.youtube.com/watch?v=DXtw3093Yhs&list=PLH1B8yetNDikZ570ZYlGlAd16zjeI8IMD

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση