Αθλητικά

Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Αυγούστου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο ο επετειακός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης «21ος Ευχίδειος Άθλος» και ο υπερμαραθώνιος «Αγώνας για την Ελευθερία – 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821». Πρόκειται για δύο σημαντικά αθλητικά events, που συνδυάζουν τον αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό τουρισμό, προβάλλουν με πρωτότυπο και δυναμικό τρόπο τις περιοχές διεξαγωγής τους και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το πολυποίκιλο και εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ο φετινός 21ος Ευχίδειος Άθλος θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου, με αφορμή την επέτειο 2500 χρόνων από την μάχη των Πλαταιών και τον άθλο του ημεροδρόμου-λαμπαδηφόρου Ευχίδα. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν τη διαδρομή από τους Δελφούς έως τις Πλαταιές με επιστροφή, συνολικού μήκους 215 χλμ., έχοντας στη διάθεσή τους συνολικά 36 ώρες για να διανύσουν την απόσταση. Στη διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν ακόμα ο Ευχίδειος άθλος των 107,5 χλμ. στη διαδρομή από τις Πλαταιές προς τους Δελφούς, συνολικής διάρκειας 16 ωρών και ο «Δρόμος των 9 Μουσών-Ουρανία», μήκους 59 χλμ., στην απόσταση από την Αγία Άννα στον Ελικώνα έως τους Δελφούς. Την Κυριακή 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής του Δελφικού φωτός στο Μουσείο Δελφικών Εορτών (οικία Σικελιανού), ενώ θα ακολουθήσει η 29η Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία. Στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 250 αθλητές από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και την Αυστραλία.

 

AGONAS GIA TIN ELEYTHRIA 8-21

 

Η διοργάνωση «Αγώνας για την Ελευθερία», που τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», περιλαμβάνει δύο υπερμαραθώνιους αγώνες εμπνευσμένους από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821 και από τον διαρκή αγώνα του ανθρώπου για την ελευθερία. Ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Αυγούστου στη διαδρομή Αρτοτίνα – Λιδωρίκι – Λαμία, συνολικού μήκους 162 χλμ.(100 μιλίων) και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα αγώνας 100 μιλίων που διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου στην άσφαλτο, ενώ ο δεύτερος θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου στην διαδρομή Γραβιά – Λαμία (50 χλμ.). Οι δύο ξεχωριστές αθλητικές εκδηλώσεις συμπυκνώνουν μοναδικά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την Ιστορία και προβάλλουν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, τόπους καταγωγής και δράσης πολλών ηρώων της επανάστασης.

Αφήστε μια απάντηση