Κύπρος

Επίσκεψη του Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη στην Κύπρο 

 

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε  ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Ο κ. Χρυσουλάκης συμμετείχε στην μαθητική εκδήλωση βράβευσης «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία. Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού, που τελούσε υπό την αιγίδα των Προέδρων της Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου, ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης),  η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα (Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.     

 

 

Στον χαιρετισμό του προς την εκδήλωση ο κ. Χρυσουλάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την πρωτοβουλία της οργάνωσης του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «Κύπρος, Ελλάδα,  Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες». Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους μαθητές ο κ. Χρυσουλάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί έχω την ευκαιρία να χαρώ μαζί σας για τη συμμετοχή σας σε αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο δημιουργήσατε έργα πολιτισμού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από τόσα σχολεία, από την Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, από την ομογένειά μας. Συγχαρητήρια στα σχολεία τους, στους δασκάλους και τις δασκάλες τους, που κοπίασαν όλοι για να οργανώσουν αυτόν τον 8ο πλέον διαγωνισμό. Στον σπουδαίο αυτό διαγωνισμό σπάνε τα σύνορα, καταλύονται τα στερεότυπα και δημιουργούνται γέφυρες γνωριμίας, συνεργασίας, ενεργούς συμμετοχής και δημιουργικότητας μέσα από την αλληλεπίδραση των νεαρών μαθητών μας».

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Επίτροπος της Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Στον χαιρετισμό του ο Επίτροπος κ. Φωτίου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η θεματολογία του διαγωνισμού είναι ευρύτατη, όπως και τα μέσα έκφρασης των προβληματισμών των παιδιών. Κοινό χαρακτηριστικό έχουν όμως τον Ελληνισμό της Κύπρου, τις προοπτικές και τα προβλήματα του, όπως και τις προοπτικές του ευρύτερου Ελληνισμού, δεδομένου ότι για το παρόν και το μέλλον του αγωνιζόμαστε από κοινού και σε πνεύμα ομοψυχίας και συναδέλφωσης».

 

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο ΓΓ κ. Χρυσουλάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο κ. Φωτίου στο γραφείο του τελευταίου, για θέματα ομογένειας και ακολούθως επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση