Ι.Μ. Αυστρίας Οικουμενικό Πατριαρχείο Παροικιακά Νέα

Επέτειος χειροτονίας Σ.Μ. Αυστρίας κ. Αρσενίου

 

Συμπληρώνονται σήμερα, 30 Νοεμβρίου του 2020, εννέα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας κ. Αρσενίου, κατά τη διάρκεια της θρονικής εορτής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, από τα σεπτά χέρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του επέδειξε ανύστακτο ενδιαφέρον για τη Μητρόπολη και το Ποίμνιό του και εργάζεται αδιάκοπα για την προκοπή του πνευματικού αμπελώνος της Μητροπόλεως Αυστρίας και της Εξαρχίας Ουγγαρίας.

Καρποί της μέχρι τούδε διακονίας του η ανακαίνιση των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, η εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βιέννης, η ίδρυση της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη εν ονόματι της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου, η ίδρυση νέων εκκλησιαστικών κοινοτήτων εν Αυστρία και Ουγγαρία, η χειροτονία πολλών νέων κληρικών και η πλούσια λειτουργική ζωή και δράση, η ανάληψη πολλών πνευματικών και πολιτιστικών δράσεων, τόσο θρησκευτικού όσο και εθνικού περιεχομένου και η ενίσχυση του ορθοδόξου μαθήματος των θρησκευτικών σε άψογη συνεργασία με το αυστριακό κράτος και τις άλλες ορθόδοξες θρησκευτικές κοινότητες.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να στηρίζει και να ευλογεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, να του χαρίζει υγεία, δύναμη και φώτιση για να συνεχίζει αδιάπτωτα το πολυσύνθετο έργο του προς δόξαν Θεού και οικοδομή των πιστών.

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Αφήστε μια απάντηση