Ομογένεια

7ΤΗ GREEK FILM FESTIVAL IN BERLIN, 30 March-3 April 2022

 

Call for entries OPEN – Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής

Tο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη, 7η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Babylon, 30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2022. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ και το περιθώριο υποβολής θα κλείσει στις 3 Δεκεμβρίου 2021. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2020. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα ή έχουν Έλληνες συντελεστές.

Μετά από την online 6η διοργάνωση, λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ επιστρέφει εκεί που ανήκει, την κινηματογραφική αίθουσα. Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα προγράμματα:

  1. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους
  2. Ντοκιμαντέρ
  3. Ειδικές προβολές
  4. Μία Ειδική Θεματική Ενότητα με LGBTQI+ ταινίες. To 2020 ήταν μια χρονιά που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που δημιούργησε στην κινηματογραφική παραγωγή η πανδημία, έχουμε μια πληθώρα από ταινίες LGBTQI+ θεματικής και το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια επιλογή με τις καλύτερες.
  5. Short Films, εκτεταμένες συζητήσεις Q&A, εικαστικό δρώμενο και μουσικές εκδηλώσεις που, όπως κάθε χρόνο, θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

 

To βραβείο που θα απονεμηθεί για το διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι το Emerging Greeks Award 2022 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, προσφορά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

«Οι ταινίες επιστρέφουν στις αίθουσες και το Greek Film Festival in Berlin γιορτάζει τα χρώματα, την πολυφωνία, την πολυ-συλλογικότητα την πολυθεματικότητα, την πολυμορφία. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την έβδομη, κατά σειρά, κινηματογραφική πρόκληση με ένα αυστηρά επιλεγμένο πρόγραμμα που ελπίζουμε ότι θα συγκινήσει ξανά το κοινό» λέει η διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου.  

Τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο home page της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ thegreekfilmfestivalinberlin.com

Link Αίτησης Συμμετοχής

Όλοι οι κινηματογραφιστές, ανεξαρτήτως τμήματος που θα καταθέσουν την ταινία τους, παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν την φόρμα κατάθεσης.

Αφήστε μια απάντηση