Ομογένεια

Επέτειος των 76 χρόνων απο το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο

 

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, επίτιμος καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 76 χρόνων απο το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετέχοντας στη Δοξολογία, στην επιμνημόσυνη δέηση και καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων που με το αίμα τους χάραξαν τον δρόμο προς την Ελευθερία.

 

 

H 8η του Μάη του 1945 έμεινε στην ιστορία ως η ημέρα της νίκης, με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στον Ρωσικό στρατό. Ο ρόλος της Ελλάδας στην αίσια έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου είναι αδιαμφισβήτητος με την ήττα των Ιταλών στο αλβανικό μέτωπο, με την ηρωική μάχη της Κρήτης, αλλά και με την νευραλγική συνεργασία Ελληνικών και Βρετανικών δυνάμεων.

 

 

Γιάννης Χρυσουλάκης:

“Ας εκφράσουμε σήμερα, ξανά, την αιώνια ευγνωμοσύνη σε εκείνους που με απαράμιλλο ηρωισμό, πατριωτισμό και αυτοθυσία, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην θηριώδη πολεμική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας και έκαναν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία να θριαμβεύσει απέναντι στο σκοτάδι του ναζισμού.

Ας γίνει αυτή η μέρα ευκαιρία υπενθύμισης για το ποιες είναι οι αξίες πίσω από τις οποίες πρέπει να συνταχθούμε όλοι, ώστε να αποσοβηθεί κάθε ενδεχόμενο επανάληψης ενός από τα πλέον ζοφερά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας.”

Αφήστε μια απάντηση