Ομογένεια

THE GREEK FILM FESTIVAL IN BERLIN: 7th edition, 30 Μαρτίου -3 Απριλίου 2022

 

Emerging Greeks Award 2022

Με μια ανάλαφρη και πολύ χιουμοριστική τελετή, που στο show-έκπληξη  πρωτοστάτησαν οι Drag Queens, Ruth Soner and Fistina, κατέβασε την αυλαία του το 7ο Greek Film Festival in Berlin στο Babylon στην περιοχή του Mitte. Μετά από δύο χρόνια ξανά στην κινηματογραφική αίθουσα, με 40 κινηματογραφιστές παρόντες, παραγωγούς, ηθοποιούς, sales agents, επαγγελματίες, μουσικούς και πολλούς αγαπημένους φίλους έγινε η απονομή του Emerging Greeks Award για πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών σε εορταστική ατμόσφαιρα. Παρόντες ήταν και δυο από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Bernd Buder, Διευθυντής Προγράμματος του FilmFestival Cottbus και η Valeska Neu, Sales Agent της εταιρείας Films Boutique.

 

 

Οι ταινίες που συμμετείχαν στο τμήμα Emerging Greeks Competition είναι:

  • “18” του Βασίλη Δούβλη (Διεθνής πρεμιέρα)
  • “.dog” της Γιάννας Αμερικάνου (Γερμανική πρεμιέρα)
  • “Αγέλη Προβάτων” του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Γερμανική πρεμιέρα)
  • “Αγία Εμυ” της Αρασέλης Λαιμού (Γερμανική πρεμιέρα)
  • “Musa” του Νίκου Νικολόπουλου (Διεθνής πρεμιέρα)

Το βραβείο Emerging Greeks Award, που συνοδεύεται από το ποσό των 1000 ευρώ, προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κέρδισε η ταινία “Aγία Εμυ” (Holy Emy) της Αρασέλι Λαιμού, με την αιτιολογία

 

“Βασισμένη στην ιστορία της αυτο-ανακάλυψης δύο διαφορετικών συμβιωτικών αδελφών που ζουν σε μια κλειστή κοινότητα Φιλιππινέζων Καθολικών στον Πειραιά, η ταινία καταφέρνει να συνδυάσει αριστοτεχνικά ρεαλιστική περιγραφή περιβάλλοντος, λεπτό τρόμο, μυστικισμό και ψυχόδραμα συμπαρασύροντας τον θεατή σε ένα συναρπαστικό εσωτερικό ταξίδι”.

 

 

Το βραβείο παρέλαβε ένας εκ των ηθοποιών της ταινίας ο Μιχάλης Συριόπουλος, ευχαριστώντας εκ μέρους της σκηνοθέτιδας κα ιτων παραγωγών. Μετά την τελετή προβλήθηκε η Ταινία Λήξης MONDAY του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

copyright: jdpd_joe doe photography

Αφήστε μια απάντηση