Κοινωνικά

46ο Διεθνές Συνέδριο για τον Λόρδο Μπάιρον

 

Το 46ο Διεθνές Συνέδριο για τον Λόρδο Μπάιρον διοργανώνει το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την «International Association of Byron Societies». Το Συνέδριο, με τίτλο «Wars and Words» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να εξετάσει «πώς ο “πόλεμος” σε όλες του τις εκφάνσεις, τους συμβολισμούς και τις εκδηλώσεις του επηρέασαν τον λόγο του Μπάιρον και πώς διαμόρφωσαν την ποιητική και πολιτική του προσωπικότητα». Θα διερευνήσει, επίσης, τη σχέση ανάμεσα στο φαινόμενο του πολέμου και το κίνημα του Ρομαντισμού και, πιο συγκεκριμένα, τον πόλεμο ως πηγή έμπνευσης για νέα ποιητικά θέματα και λογοτεχνικά είδη.

 

 

 

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

H έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει διαδικτυακά από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ, ο απόγονος του ποιητή Lord Robin Byron, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΑΠΘ για το 1821, Καθηγητής Βασίλειος Γούναρης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Αναστάσιος Τσαγγαλίδης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την εγγραφή στο συνέδριο στον σύνδεσμο https://www.new.enl.auth.gr/ibc2021/

Αφήστε μια απάντηση