Νέα Ομογένεια

 41ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 41ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023  στο Ηπειρωτικό Σπίτι στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, με εκλογή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο επανεξελέγη πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Κατσίμπαρης.

Μετά την εκλογή του προεδρείου ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κατσίμπαρης άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑ. Αναφέρθηκε ακόμη και στις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του στην ΄Ηπειρο και Β. Ήπειρο. Η Ταμίας της ΠΟΑ  κ. ΄Ολγα Φώτου έκανε τον οικονομικό απολογισμό των τριών λογαριασμών της Πανηπειρωτικής.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις ΗΠΑ. Ακόμη παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο γενικός πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Βασ. Κάγιος, ο βουλευτής των Αγίων Σαράντα κ. Δρ. Νίκος Κουρής, ο δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου κ. Δημ. Τόλης, η υπεύθυνη Μειονοτήτων της Αλβανικής Βουλής κ. Κωνσταντίνα Βεζιάνη και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Photo: Κατσίμπαρη-Δήμου είναι από την ιστοσελιδα του κ.Τσάκα

Ο κ. Δήμου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επιχειρηματικότητας και στις πολλαπλές δραστηριότητες του ΠΣΗΕ. Εξήρε την άριστη συνεργασία με την ΠΟΑ και συνεχάρη την Ομοσπονδία για την διαχρονική στήριξη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το συνέδριο ήταν ανάπτυξη της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου καθώς και η προστασία των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκτός του προέδρου Γιάννη Κατσίμπαρη εξελέγη αντιπρόεδρος  ο Γεώργιος Νάνης, γενική γραμματέας η ΄Ολγα Φώτου, βοηθός γραμματέα η Νίκη Πάλλα, ταμίας η Χρυσούλα Ζηκοπούλου, βοηθός ταμία η Εύα Καντλή.

Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Δήμητρα Βαρσάμη, Πέτρος Γκικουρίας, Αλέκα Καλουδέλη, Κωνσταντίνος Λέκκας και Σταύρος Ζώγκας.

Το βράδυ της Παρασκευής οι σύνεδροι φιλοξενήθηκαν από τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», τον  Σύλλογο Ηπειρωτών «Αναγέννησις» και των γυναικείων τμημάτων «Σουλιώτισσες» και «Θυγατέρες της Ηπείρου» και ξεναγήθηκαν    στο «Ηπειρώτικο Λαογραφικό Μουσείο». Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με το επίσημο γεύμα το Σάββατο βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση