Πολιτισμός

Το 2ο B.C.C. Fest θα διεξαχθεί στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στις 24 και 25 Ιουνίου 2023 

 

Το 2ο Balkan Classic Contemporary Festival Fest θα διεξαχθεί στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στις 24 και 25 Ιουνίου 2023                                                                                                                                                                     

Φέτος το διαγωνιστικό μέρος θα διαρκέσει δύο μέρες και θα χωριστεί σε δύο κύκλους συν το γκαλά.

Στο πρώτο κύκλο (round 1) θα βαθμολογηθούν και θα κριθούν όλες οι

συμμετοχές και θα γίνουν απονομές μεταλλίων. Αυτός θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Ιουνίου και το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου, το πρωί, για όσους συμμετέχοντες θα έρχονται από μακριά και δε θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη.

Τη Κυριακή το απόγευμα, θα λάβει χώρα ο δεύτερος κύκλος (round 2)  όπου οι κάτοχοι των χρυσών μεταλλίων, θα διαγωνιστούν εκ νέου, για τις υποτροφίες σπουδών και των λοιπών υποτροφιών.

Αμέσως  …μετά αρχίζει το galla…..  Όπου όλοι οι χορευτές θα χορέψουν αδελφωμένοι δίνοντας το μήνυμα ότι ο χορός μας ενώνει.

Ως διοργάνωση πιστεύουμε ότι πρέπει να επιβραβεύσουμε και να δώσουμε ώθηση στους ταλαντούχους χορευτές μας αλλά και τους εκπαιδευτές τους.

Στο 1o BCCFest δόθηκαν υποτροφίες σπουδών για συνέχιση των μαθημάτων στις σχολές με τις οποίες συμμετείχαν στο BCCF, αξίας άνω των 1000€. Επίσης δόθηκε μια υποτροφία σπουδών για την Ουγγρική Ακαδημία Χορού καθώς επίσης και πολλές υποτροφίες για συμμετοχές σε άλλους διαγωνισμούς, workshops και σεμινάρια, που διοργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Στο 2ο BCCFest – 2023, θα αυξηθούν τα χρήματα για τις υποτροφίες. Λεπτομέρειες, σχετικά με τις κατηγορίες αλλά και γενικότερα γύρω από το Φεστιβάλ θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.bccfest.com. Οι συμμετοχές θα ανοίξουν από τις 1 Μαρτίου 2023.

Το Festival θα γίνει υπό την αιγίδα της Ουνέσκο.

Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε ότι τη Παρασκευή 16/6/2023 και τη Δευτέρα 19/6/2023, θα διεξαχθούν σεμινάρια από τους κριτές του διαγωνισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση