Αθλητικά

Το Ρέθυμνο υποδέχθηκε τους 139 ποδηλάτες του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας”

 

Το Ρέθυμνο υποδέχθηκε τους 139 ποδηλάτες του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας”. Το έπαθλο στον νικητή του πρώτου σπριντ ευθείας απένειμε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης.

Στα  Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, ολοκληρώθηκε το 1ο ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ  Διεθνής Ποδηλατικός  Γύρος Ελλάδας», που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 27/4/2022, από το Ηράκλειο.

Στην τελετή απονομής επάθλων στους νικητές, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης , συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ.Ρ και εκπρόσωπο της διεθνούς διοργάνωσης των αγώνων κ. Στέλιο Σπανουδάκη, απένειμε το έπαθλο στο νικητή του πρώτου σπριντ ευθείας στο Ρέθυμνο, τον Δανό ποδηλάτη  Lau BROGE  και του προσέφερε μία επταήμερη διαμονή για δύο άτομα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ρεθύμνου,   χορηγία που εξασφάλισε ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων του Νομού.

 

 

Οι 139 ποδηλάτες από 20 εθνικές και πολυεθνικές ομάδες, οι οποίοι εκπροσωπούν  5 ηπείρους και 26 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και, κυρίως, από την Ευρώπη, διέσχισαν ποδηλατώντας, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή λόγω της γεωμορφολογίας της Κρήτης, μήκους 179 χιλιομέτρων. Στο Ρέθυμνο, που αποτέλεσε τον ενδιάμεσο σταθμό της διαδρομής Ηράκλειο- Χανιά, έφτασαν   το μεσημέρι στο Ρέθυμνο. Οι  ποδηλάτες, συνοδεία αστυνομικών και  βοηθητικών οχημάτων της διοργάνωσης, διένυσαν την παραλιακή λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου, αναπτύσσοντας  πολύ μεγάλες ταχύτητες και εντυπωσιάζοντας τους συμπολίτες και ξένους επισκέπτες που επευφημούσαν  την αγωνιστική τους προσπάθεια. Μεταξύ των θεατών που τους υποδέχτηκαν ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνης και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

 

 

Οι ποδηλάτες συνέχισαν τον αγώνα τους χωρίς διακοπή στη Γεωργιούπολη για να τερματίσουν στα Χανιά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 1ου ΕΤΑΠ με νικητή τον Gate Αaron ο οποίος σημείωσε χρόνο 4 ώρες 24’ 10’’ ενώ τη διάκριση του καλύτερου νεαρού  αθλητή απέσπασε ο Ιταλός  Baroncini Filippo.

 

 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί,  οι εκδηλώσεις με επίκεντρο το ποδήλατο στο Ρέθυμνο, θα συνεχιστούν μέχρι το επόμενο Σάββατο 30 Απριλίου, στο πλαίσιο των «Bike Friendly Days»  που διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο της πιστοποίησης του ως πόλη φιλική για το ποδήλατο, οι οποίες έχουν ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις του «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση