Χωρίς κατηγορία

12 MONTHS – ARTonline :Τέχνη στο Διαδίκτυο

 

 

12 MONTHS – ARTonline :Τέχνη στο Διαδίκτυο στην πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net

 

Οι πολιτιστικές δράσεις της ιστοσελίδας www.art-profiles.net συνεχίζονται μέσα στο 2021. Ο Δημήτρης Λαζάρου, δημιουργός της ιστοσελίδας, έχοντας ήδη από την πρώτη καραντίνα αφουγκραστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την Τέχνη και τον Πολιτισμό και πιστέυοντας στην καλή, παγκόσμια δύναμη του διαδικτύου, δημιούργησε διαδικτυακές εκθέσεις με τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σύγχρονων εικαστικών.

Ήδη εικαστικές εκθέσεις μέσω διαδικτύου που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα art-profiles.net με θεματολογία επηρεασμένη από την πανδημία, πάντα όμως με αισιόδοξες προεκτάσεις συγκεντρώνουν έργα εκατοντάδων σύγχρονων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από την πανδημία, μεταφράζοντάς την σε πανδημία της Τέχνης.

The pandemic of ARTvirus”, “Exit virus Enter Greece” είναι τίτλοι εκθέσεων που μιλούν για τον ιό της Τέχνης που μπορεί να είναι μια μορφή πανδημίας με θετικό πρόσημο αλλά και να διαφημίσουν τη χώρα μας που συγκριτικά με άλλες χώρες, έχει ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στον ιό και είναι πολύ πιο ασφαλής να την επισκεφτείς και να αντιληφθείς τη μοναδική ομορφιά της.

Έχοντας μπροστά μας μια χρονιά που θέλουμε όλοι να είναι πιο θετική, η πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net παρουσιάζει ένα νέο διαδικτυακό project τέχνης με την ονομασία «12 MONTHSARTonline – Τέχνη στο Διαδίκτυο» , όπου καλούνται σύγχρονοι εικαστικοί να συμμετέχουν σε 12 εικαστικές εκθέσεις, μία για κάθε μήνα του 2021.

Ήδη η πρώτη έκθεση ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 2021 για το μήνα Ιανουάριο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και σύγχρονοι εικαστικοί εμπνεύστηκαν από τη θεματολογία της δηλαδή, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την Πυθαγόρεια αριθμολογία και την έναρξη ενός νέου έτους, του 2021 που φέρει το βαρύ αποτύπωμα του έτους 2020 που διαδέχτηκε.

 

 

 

Οι δύο πρώτες εκθέσεις του project αφορούν τον αριθμό 21 και γι’αυτό η έκθεση του Φεβρουαρίου θα έχει το θέμα «21 reprogramming ART» και θα βασίζεται στο ότι χρειάζονται  21 ημέρες για να επανα-προγραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας, ώστε να δαμάσουμε τις αδυναμίες μας και να «χτίσουμε» τον καινούργιο μας εαυτό. Κάπως έτσι σύγχρονοι εικαστικοί μέσα από τα έργα τους θα επανα-προγραμματίσουν την τέχνη που είναι ένα από τα αντίδοτα, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και του ιού.

Κάθε μήνας, μία ξεχωριστή διαδικτυακή έκθεση με μοναδικά έργα σύγχρονων εικαστικών, επισκέψιμη παγκόσμια λόγω της δύναμης του διαδικτύου, σας περιμένει στην ιστοσελίδα www.art-profiles.net και στο project 12 MONTHSARTonline – Τέχνη στο Διαδίκτυο.

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ανακαλύψτε τη σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή και το κανάλι Dimitris Lazarou στο YouTube και παρακολουθήστε video εικαστικών εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται διαδικτυακά ή σε χώρους τέχνης.

 

Αφήστε μια απάντηση