Παροικιακά Νέα

Επέτειος χειροτονίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου

 

Συμπληρώνονται σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2021, δέκα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσενίου, κατά τη διάρκεια της θρονικής εορτής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, από τα σεπτά χέρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του επέδειξε ανύστακτο ενδιαφέρον για τη Μητρόπολη και το Ποίμνιό του και εργάζεται αδιάκοπα για την προκοπή του πνευματικού αμπελώνος της Μητροπόλεως Αυστρίας και της Εξαρχίας Ουγγαρίας.

Καρποί της μέχρι τούδε διακονίας του η ανακαίνιση των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, η εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βιέννης, η ίδρυση της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη εν ονόματι της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου, η ίδρυση νέων εκκλησιαστικών κοινοτήτων εν Αυστρία και Ουγγαρία, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η απόδοση από το ουγγρικό κράτος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ευμεγέθους κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο θα στεγάσει τον υπό ανέγερση ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών και πλήθος μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η χειροτονία πολλών νέων κληρικών και η πλούσια λειτουργική ζωή και δράση, η ανάληψη πολλών πνευματικών και πολιτιστικών δράσεων, τόσο θρησκευτικού όσο και εθνικού περιεχομένου και η ενίσχυση του ορθοδόξου μαθήματος των θρησκευτικών σε άψογη συνεργασία με το αυστριακό κράτος και τις άλλες ορθόδοξες θρησκευτικές κοινότητες.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να στηρίζει και να ευλογεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, να του χαρίζει υγεία, δύναμη και φώτιση για να συνεχίζει αδιάπτωτα το πολυσύνθετο έργο του προς δόξαν Θεού και οικοδομή των πιστών.

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Αφήστε μια απάντηση