Ομογένεια

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Τίτος Πατρίκιος και ο Γιάννης Αγγελάκας καλεσμένοι στη νέα εκπομπή «Η δική μας πόλη» 

 

Ημερομηνίες μετάδοσης: Σάββατο 9 & 10 Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12:00 ώρα Ελλάδας 

Ο Τίτος Πατρίκιος και ο Γιάννης Αγγελάκας είναι καλεσμένοι στη «Φωνή της Ελλάδας» και στη νέα εκπομπή με τίτλο «Η δική μας πόλη» σε επιμέλεια και παρουσίαση Θέμη Ροδαμίτη, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 έως τις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Στην εκπομπή θα παρουσιάζονται πορτρέτα δημιουργών του σύγχρονου πολιτισμού με άξονα μία πόλη. Θα είναι η πόλη καταγωγής τους, η πόλη που έμειναν, η πόλη που αγάπησαν, ή μια πόλη στην οποία πέρασαν σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Εκτός από τους σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς που θα μιλούν για την αγαπημένη τους πόλη, τις παιδικές τους μνήμες, τα στέκια της πόλης, τα πρόσωπα που τους σημάδεψαν, η εκπομπή θα δίνει τον λόγο και στους Έλληνες της Διασποράς. Οι ομογενείς θα μιλούν για τις πόλεις που ζουν σήμερα αλλά και για τη γενέθλια πόλη τους. Καθώς πολλοί λείπουν για χρόνια στο εξωτερικό, η αφήγηση για την πόλη που αγάπησαν δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ένα ταξίδι επιστροφής στην πόλη της μνήμης, με πολλές εκπλήξεις.

 

 

Στην πρώτη εκπομπή, το Σάββατο 9 Απριλίου 2021 (12:00 έως 14:00), καλεσμένος είναι ο Γιάννης Αγγελάκας. Μιλάει για χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του και της δημιουργικής του πορείας, για τις συνεργασίες του και για τις πόλεις που τον ενέπνευσαν.

Από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο, τις περιοδείες στην Ευρώπη, τις συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς (Π. Σιδηρόπουλος, Ψαραντώνης, Ν.Βελιώτης, Θ. Παπακωνσταντίνου, Π. Βούλγαρης κ.α.), με τα συγκροτήματα «Τρύπες», «Επισκέπτες» και «100C», τις κινηματογραφικές συμμετοχές έως το πρόσφατο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Το τελευταίο ταξίδι», που αναφέρεται στην τελευταία ταξιδιωτική εμπειρία του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην εκπομπή ακούγονται τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια, που σημάδεψαν την δυναμική πορεία αυτού του ξεχωριστού καλλιτέχνη.

 

 

Την Κυριακή 10 Απριλίου (12:00 έως 14:00) καλεσμένος είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Μιλάει για το μεγάλο ταξίδι της ζωής του από τις γειτονιές της παλιάς Αθήνας, τον αντιστασιακό αγώνα και τα χρόνια της εξορίας έως τις «πόλεις του κόσμου».

Άλλοτε ως εξόριστος, άλλοτε ως εργαζόμενος, αλλά και ως προσκεκλημένος ποιητής, ο Πατρίκιος ζει στο Παρίσι, τη Ρώμη, ταξιδεύει στο Μεξικό, το Βελιγράδι, τη Σικελία και πολλές άλλες γωνιές του κόσμου. Μιλάει για δυνατές φιλίες ζωής, για γνωριμίες με κορυφαίους δημιουργούς των Γραμμάτων και των Τεχνών από τον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Στην εκπομπή διαβάζει ποιήματα από όλες τις περιόδους της ζωής του, ενώ ακούγονται μουσικές και τραγούδια που αγάπησε.

Λίγες ώρες πριν μεταβεί στη Ρώμη για να παραλάβει ένα σημαντικό βραβείο μιλά στον Θέμη Ροδαμίτη που έχει την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:

https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

  • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς και τηλεοπτικούς δέκτες.
  • Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική, Κύπρο, Αίγυπτο).
  • Δορυφορικά στην Ευρώπη και στην Αφρική από τους δορυφόρους Hotbird και HellasSat.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως Deezer και TuneIn.

Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

 Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση