Georg Gstrein Νέα Τουρισμός

Σίφνος: το Διαμάντι των Δυτικών Κυκλάδων

Τρία χρόνια έπρεπε να περάσουν για να ανοίξει ξανά τις πύλες της, μια από τις πιο γνωστές εκθέσεις τουρισμού της Κεντρικής Ευρώπης. Η “FERIENMESSE WIEN” στην πρωτεύουσα της μουσικής, τη Βιέννη.

Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο του ΕΟΤ είναι πέραν του αναμενόμενου μεγάλη, παρόλο που εφέτος η έκθεση πραγματοποιείτε τον Μάρτιο και όχι όπως άλλες χρονιές το Ιανουάριο.

Ανάμεσα στους εκθέτες που παίρνουν μέρος, κάνει αισθητή την παρουσία του, ένα αγαπημένο νησί για τους Αυστριακούς. Η Σίφνος. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να μάθει λεπτομέρειες και πληροφορίες πως θα το επισκεφτεί.

Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους του νησιού να μας πουν τι είναι αυτό που το κάνει τόσο αγαπημένος προορισμός:

“Η Σίφνος διαθέτει μία ισχυρή τουριστική ταυτότητα και εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη γοητεία της, την αρχιτεκτονική της, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα ήθη και έθιμα της, την μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και την  γαστρονομία, αλλά και τις καλά κρυμμένες ομορφιές της και  τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Ο Τουρισμός  αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας και μια σημαντική πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και πλούτου της Σίφνου, και διαμορφώνει πλέον την κοινωνική και πολιτιστική της φυσιογνωμία.

Πιστεύουμε ότι επενδύοντας στον ποιοτικό τουρισμό και χαράσσοντας μια ισόρροπη και μακροχρόνια τουριστική στρατηγική, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε  την Σίφνο ως μοναδικό και ιδιαίτερο προορισμό,  θα διατηρήσουμε το φυσικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο και θα εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη..

Επιλέξαμε την έκθεση FERIENMESSE WIEN της  Βιέννης  αφού η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν κορυφαίο προορισμό των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και με αυξημένο ενδιαφέρον για  τον θεματικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσαμε στην έκθεση το έργο «Μετάλλων τόποι. Σταυροδρόµια Πολιτισµού στην ανατολική Μεσόγειο» που σκοπεύει στην  αξιοποίηση, προστασία, ανάδειξη και προβολή της μεταλλευτικής-μεταλλουργικής κληρονομιάς (Αρχαία Μεταλλεία)  με απώτερο στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία προσφέρεται ιδιαίτερα για πεζοπορία με μια διαδρομή που έχει επίκεντρο τα µεταλλεία του Αγίου Σώστη κατά µήκος της οποίας έχουν κατασκευαστεί θέσεις ανάπαυλας και που σε αρκετά τµήµατά της  ταυτίζεται µε το αρχαίο μονοπάτι. Η δράση αυτή «ταξιδεύει» τον επισκέπτη χιλιετίες πίσω καθώς η μεταλλουργική και μεταλλευτική δραστηριότητα στη Σίφνο ξεκίνησε από τη 3η χιλιετία π.Χ., τα αρχαία λατομεία της Σίφνου θεωρούνται από τα πρώτα οργανωμένα λατομεία στον κόσμο και σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η Σίφνος ήταν στην αρχαιότητα από τις πλουσιότερες οικονομίες της Ελλάδας!”

Η Έκθεση σβήνει τα  φώτα της απόψε, Κυριακή 19-3-23 στις 17:00 CET.

Προλαβαίνετε να την επισκεφτείτε!!!

 

Αφήστε μια απάντηση