Ομογένεια

Ο Σάββας Αναστασιάδης στο Ντύσσελντορφ για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Συμμετοχή του Σάββα Αναστασιάδη στην επετειακή εκδήλωση στο Ντύσσελντορφ για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821

Στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας θα βρεθεί το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα Διασποράς, Βουλευτής Β ΄ Θεσσαλονίκης,  Σάββας Αναστασιάδης προκειμένου να συμμετάσχει σε Εορταστική εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Την εκδήλωση διοργανώνει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, με Πρόεδρο την κ. Ζαχαράκη Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλο, του Δήμου Solingen, Γερμανία, σε συνεργασία με το Δήμο του Ντύσσελντορφ και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο της πόλης Δρ. Στέφαν Κέλλερ.

Τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι δύο αντιπρόεδροι της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής. Στο περιθώριο της εορταστικής εκδήλωσης ο κ. Σάββας Αναστασιάδης θα έχει Γεύμα Συνάντησης με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ. Το Γεύμα θα παραθέσει ο Γ. Πρόξενος κ. Κοϊνης.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,

*Χαιρετισμό του δημάρχου της Πόλης Ντύσσελντορφ Δρ. Στέφαν Κέλλερ.

*Χαιρετισμό του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κυρίου Βασιλείου Κοϊνη.

* Χαιρετισμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κυρίου Ευμενίου Ταμιωλάκη εκπρόσωπου της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας.

*Χαιρετισμό του Σάββα Αναστασιάδη Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα Διασποράς.  Και,

*Χαιρετισμό της Προέδρου της Επιτροπής 2021, κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Θα ακολουθήσει εισήγηση του κ. Guy Féaux des la Croix, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διπλωμάτη, Δικηγόρου και συγγραφέα με θέμα: “Ελευθερία για τους Έλληνες! Ελευθερία για την Ευρώπη. Σκέψεις γύρω από τον αγώνα αναξαρτησίας των Ελλήνων 1821/29 και η σημασία αυτού στον κόσμο“.

Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με μουσική της Μαριάννας Ζορμπά και του Εμμάνουηλ Μανουσέλη καθώς και θα θα τιμηθούν αντιπροσωπευτικά δύο Φιλέλληνες για την προσφορά τους. Η κ. Δρ. Sigrid Skarpeli- Sperk, πρώην βουλευτής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών και ο Dr. Fritz Vomhof, συνταξιούχος Διευθυντής στην Περιφέρεια για θέματα σχολικά που προώθησε την ένταξη της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η βουλευτής και φίλη της Ελλάδας κ. Dr. Μarie-Agnes Strack-Zimmermann του κόμματος των Φιλελευθέρων και πολλοί εκπρόσωποι ελληνικών και γερμανικών φορέων. Τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα μοιραστούν η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη με την πρόεδρο της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντίσσελντορ κυρία Ευθαλία Μπικάκη.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί Εκκλησιασμός στην ενορία Αποστόλου Ανδρέα,  Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής θα απευθύνει χαιρετισμό. Θα ακολουθήσει αποχαιρετισμός από τις προέδρους κ.κ. Μπικάκη και Ζαχαράκη ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τον «Νότιος Άνεμος», Μαριάννα Ζορμπά και Εμμανουήλ Μανουσέλης.

Αφήστε μια απάντηση