Ομογένεια

Νόστος Αργεντινής: Γιατί θέλεις να μάθεις Ελληνικά;

 

Μερικές απο τις απαντήσεις που λάβαμε στις φόρμες εγγραφής στα μαθήματα της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης Νόστος.

Έλληνες και φιλέλληνες, στην άλλη άκρη του κόσμου, διατηρούν ζωντανή και αναμμένη τη φλόγα της Ελλάδας μας, της γλώσσας και του πολιτισμού της. Δεν σας κρύβω την ευχαρίστηση και συγκίνησή μου. Απολαύστε και εσείς…

*”Γιατί αγαπώ την γλώσσα των προγόνων μου. Αγαπώ την χώρα που είναι o λύχνος του δυτικού πολιτισμού. Και είναι ένας τρόπος να τιμήσω τον Αγησίλαο, τον παππού που δεν γνώρισα….

*”Θα μπορούσα να πω ότι ήθελα πολύ καιρό να συνδεθώ με τις ρίζες μου, ακόμα κι αν δεν τις γνωρίζω. Και νομίζω ότι τουλάχιστον μαθαίνοντας τη γλώσσα και τις παραδόσεις της, θα είμαι λίγο πιο κοντά.

*” γιατί είναι μια γλώσσα που βαθαίνει την ανθρώπινη φύση και συνεργάζεται στην οικοδόμηση ενός ειρηνικού κόσμου.”

*Γιατί θέλω να διαβάσω τα ποιήματα του Κωσταντίνου Καβάφη στην πρωτότυπη γλώσσα που γράφτηκαν αρχικά και γιατί ίσως μια μέρα ζήσω και σπουδάσω στην Ελλάδα. Θα ήθελα να μεταφράσω τον Καβάφη σε άλλες γλώσσες και στα Ισπανικά”

*”Είναι η προέλευση του πολιτισμού μας και δείχνει τον κόσμο και τα πάντα, με μια άλλη ματιά ”

*Για την οικογένειά μου και επειδή ακούω/τραγουδώ από μωρό, ελληνικά τραγούδια αλλά δεν ξέρω τη σημασία τους”

*Από βαθύ θαυμασμό για τον ελληνικό πολιτισμό”

*Γιατί αγαπώ τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Το αλφάβητο είναι ένας νέος κόσμος και ταυτόχρονα είναι η μητρική γλώσσα. Με βοηθάει να καταλάβω πολλά πράγματα καλύτερα”

*”Γιατί θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό. Το φως της Αρχαίας Ελλάδας συνεχίζει να φωτίζει τον κόσμο.”

*”Ο παππούς μου ήταν Έλληνας, ταξίδεψα στην Ελλάδα για να γνωρίσω μακρινά ξαδέρφια και αναγνώρισα εκείνο το μέρος ως δικό μου, αυτό στο οποίο ανήκει η καρδιά μου.”

*”Το ελληνικό αίμα κυλάει στις φλέβες μου και νιώθω την ανάγκη να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στη γλώσσα των παππούδων μου”

*” Λατρεύω τον πολιτισμό, τη ιδιοφυΐα, τη δημιουργία σε όλες τις μορφές της, και ιδιαίτερα την ελληνική λογοτεχνία και το θέατρό της. Θέλω να φιλήσω τη χώρα του Ομήρου πριν φύγω απ’ την ζωή.”

Αφήστε μια απάντηση