Ομογένεια

Οι Έλληνες του κόσμου είπαν ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και στους Γιατρούς του Κόσμου

 

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Οι Έλληνες του κόσμου είπαν ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και στους Γιατρούς του Κόσμου.

 

Ο Ραδιομαραθώνιος της Φωνής της Ελλάδας, του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ για τη στήριξη των προσφύγων της Ουκρανίας και των Ελλήνων της Αζοφικής, μέσα από την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2022, οι Έλληνες από την Αυστραλία και την Ευρώπη έως την Αμερική και τον Καναδά, άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει προσφυγιά, συντονίστηκαν για να προσφέρουν, σε μια συγκινητική συστράτευση ανθρωπιάς.

Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας αυτής, που έγινε απ’ όλες τις εκπομπές του σταθμού και όλες τις κοινότητες των Ελλήνων του κόσμου, ήταν απόλυτα θετικός. Η Φωνή της Ελλάδας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τη δύναμη ενός ραδιοφωνικού σταθμού παγκόσμιας απήχησης που μπορεί να ενώσει.

Στη διάρκεια του Ραδιομαραθωνίου, οι παρουσιαστές των εκπομπών της Φωνής επικοινώνησαν με εκπροσώπους από πολλές κοινότητες ομογενών, όπως τον Μωυσή Νικολαΐδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, την Ιωάννα Ζαχαράκη, πρόεδρο του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης «Ηνίοχος», την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Στουτγάρδης, Άννα Ιωαννίδου, τον πρόεδρο της κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον εκδότη της Hellenic News Of America, Παύλο Κοτρώτσιο και τη διεθνούς φήμης σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας.

Μίλησαν, ακόμη, εκ μέρους του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Σάββας Εξουζίδης, πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης και ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Από την Αργεντινή μήνυμα έστειλε η πρόεδρος της Ομογενειακής οργάνωσης «Νόστος», Χριστίνα Τσαρδίκου, από την ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ ο πρόεδρος, Ανδρέας Κριλής και από το Μόναχο ο εκδότης της ομογενειακής ιστοσελίδας «Δορυφόρος», Κώστας Τάτσης.

Από το μέτωπο της Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρουμανία, μήνυμα στους Έλληνες ομογενείς έστειλαν εκ μέρους των Γιατρών του Κόσμου ο γενικός γραμματέας, Άγης Τερζίδης, ο επιχειρησιακός διευθυντής, Τάσος Υφαντής και ο Γιώργος Παπαδομανωλάκης. Τόσο αυτοί όσο και τα μέλη της αποστολής που επέστρεψαν από την Ουκρανία, η πρόεδρος Χαρά Τζιουβάρα, η Αθηνά Γκρέκα, ο Άλεξ Σουβατζής, ο Τάσος Υφαντής, η Γενική Διευθύντρια υπεύθυνη της δράσης, Ευγενία Θάνου, αλλά και ο Νικήτας Κανάκης περιέγραψαν το δράμα των προσφύγων έτσι όπως αποτυπώνεται στα μάτια των παιδιών και των γυναικών, που άφησαν πίσω τους συζύγους και γονείς.

Επίσης, παρεμβάσεις στον Ραδιομαραθώνιο έγιναν από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ, Γιάννη Χρυσουλάκη και την κ. Ευανθία Παπαδάτου, προϊσταμένη της Η1  Διεύθυνσης Απόδημου Ελληνισμού και Προγραμμάτων, της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

Τη σκυτάλη στις ραδιοφωνικές συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, πήραν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν.

Τέλος, εξαιρετικά συγκινητική ήταν η συνομιλία που είχαν ο Γιώργος Διονυσόπουλος και ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος με τη Ελληνίδα δασκάλα της Μαριούπολης, Νίνα Τοπάλοβα που φιλοξενείται στη δομή των Σερρών, έπειτα από ένα δύσκολο και οδυνηρό ταξίδι.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
  • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς και τηλεοπτικούς δέκτες.
  • Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
  • Δορυφορικά στην Ευρώπη και στην Αφρική από τους δορυφόρους Hotbird και HellasSat.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως Deezer και TuneIn.

«Η Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας «της  Φωνής της Ελλάδας»
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 –  210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

 

Αφήστε μια απάντηση