Ομογένεια

Συνάντηση του Αρχ. Μακαρίου με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας και της ομογένειας είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, την Πέμπτη, 20 Μαΐου, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη κορυφαίων λαϊκών στελεχών της Αρμενικής κοινότητας της Αυστραλίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων της Αυστραλίας.

Μια ειλικρινής συζήτηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα, με επίκεντρο την δράση της “Ενωμένης Πρωτοβουλίας Δικαίωσης” (Joint Justice Initiative), που στοχεύει στην ένωση των προσπαθειών των τριών ομογενειών με στόχο την αναγνώριση των Γενοκτονιών των γηγενών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων του Πόντου, της Ανατολίας και της Θράκης.

Σημειώνεται ότι η “Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαίωσης” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και με συνεχή ενημέρωση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, καλεί σε υπογραφή της “Δήλωσης Υποστήριξης” της αναγνώρισης των Γενοκτονιών. Μέχρι στιγμής, 42 γερουσιαστές έχουν υπογράψει την εν λόγω δήλωση.

Επίσης, συζητήθηκε με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας του Άρτσαχ (Nagorno-Karabakh), κ. Kaylar Michaelian, η κατάσταση των εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών μνημείων του Αρμενικού λαού στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, ειδικά η συστηματική βεβήλωση και καταστροφή Χριστιανικών εκκλησιών και κοιμητηρίων. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε την καταδίκη του για την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων.

Εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο οι κ.κ. Haig Kayserian (Εκτελεστικός Διευθυντής) και Michael Kolokossian (Υπεύθυνος Πολιτικών Υποθέσεων). Επίσης, παρευρέθηκαν στη συνάντηση το στέλεχος της Επιτροπής Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας, κ. Μαρία Άνθονυ, και ο γενοκτολόγος και ιστορικός Δρ Παναγιώτης Διαμάντης.

Αφήστε μια απάντηση