Εκκλησιαστικά Νέα

Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

 

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου ξεκίνησε το Σάββατο, 5 Μαρτίου (ο αντίστοιχος Σεπτέμβριος του βορείου ημισφαιρίου), στο Σύδνεϋ, το νέο κατηχητικό έτος για τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση για τα Κατηχητικά Σχολεία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Ενώσεως, στο προάστιο Bexley, παρουσία του Προέδρου της, κ. Ιωάννη Ψαρομμάτη, του Αντιπροέδρου, κ. Στυλιανού Μαγδαλόπουλου, του πρώην Προέδρου και εκ των ιδρυτών της Ενώσεως, κ. Μιχαήλ Αντωνιάδη, στελεχών και κατηχητών, καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

 

 

Ο κ. Ψαρομμάτης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά όλων που είχαν ανάμεσά τους τον πνευματικό τους πατέρα και τη δυνατότητα να λάβουν την ευλογία του ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. «Είναι ευχής έργον που η Εκκλησία μας έχει τέτοιους αγωνιστές», σημείωσε μεταξύ άλλων, όταν αναφέρθηκε στους νέους Κατηχητές, επισημαίνοντας ότι τα νέα παιδιά βασίζονται στον πόθο της ψυχής και στην ειλικρίνεια της καρδίας για να υπηρετήσουν την αλήθεια του Χριστού.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με επαινετικά λόγια για το έργο των Κατηχητών και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ψαρομμάτη και όλους τους Κατηχητές για την πολύτιμη διακονία τους και για τον αγιοπνευματικό, όπως διέκρινε, τρόπο που επιτελούν το έργο τους.

 

 

Ανατρέχοντας στα νεανικά του χρόνια και ενθυμούμενος την προσωπική του εμπειρία διδασκαλίας σε Κατηχητικά Σχολεία, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος διέκρινε ότι τα παιδιά διαθέτουν ένα ιδιαίτερο αισθητήριο, που δεν το έχουν οι μεγάλοι, ως προς την αναγνώριση και την αποδοχή της αλήθειας αυτών που διδάσκονται. Στη βάση αυτής της διαπίστωσης, προέτρεψε τους καθηγητές των κατηχητικών να δίδουν βαρύτητα στο να διδάσκουν τους νέους με το προσωπικό τους παράδειγμα, με τη χριστιανική και πνευματική τους ζωή. «Όσο και να προσπαθείτε να διδάξετε από τα χαρτιά, δεν θα επιτύχετε εάν δεν καταφέρετε να διδάξετε με τη ζωή σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Περαιτέρω, προέτρεψε τους κατηχητές να πασχίζουν να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον χριστιανικής χαράς, ώστε «αυτοί που θα φεύγουν από την αίθουσα του Κατηχητικού να έχουν μέσα τους πληρότητα, να έχουν το αίσθημα της χαράς και να φεύγουν αναπαυμένοι».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή και με τη διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας ότι θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους Κατηχητές, ευλογώντας και υποστηρίζοντας το έργο τους.

 

Foto: Mark Petropoulos

Αφήστε μια απάντηση