Μουσική

Ακούσαμε το instrumental άλμπουμ του JOHN MCRIS με τίτλο “Ark”

JOHN MCRIS – νέο instrumental άλμπουμ “ARK” από την Symmetric Records

Πόσο εύκολο είναι μέσα σε μισή ώρα να μαγευτείς και να μπερδευτείς μέσα σε έναν φανταστικό κόσμο μελωδιών και όμορφων μουσικών ψευδαισθήσεων; Ο John Mcris μάλλον το θεωρεί πανεύκολο, και αλλάζοντας ρότα από τη μουσική των Ανώριμων, ο άκρως ώριμος μουσικός φέρνει το Ark φέτος.

Με hard και heavy διαθέσεις, αλλά και με progressive ατμόσφαιρα, βλέπουμε πως όλα δημιουργούν ένα τέλειο μουσικό αποτέλεσμα, με τεχνικές εκφάνσεις, ποιότητα, καλαισθησία, και μακριά από την καφρίλα της έτερης μπάντας του εν λόγω κιθαρίστα. Με εντάσεις μάλιστα και εκφραστικούς τόνους, το ταλέντο του Έλληνα μουσικού φαίνεται ακόμα πιο διάχυτο, σαν όλα όσα μεταφέρει στο Ark να αποτελούσαν ένα μακρινό και βαθύ απωθημένο.

Γεμάτο από δυνατές μελωδίες ;έντονο συναίσθημα, ανεβαστικές διαθέσεις μα και μελαγχολία ή ερωτισμό, οι κιθάρες μιλούν από μόνες τους ξεφεύγοντας από όλα ό όσα έδωσαν οι μεγάλοι βιρτουόζοι και shredders, συνδυάζοντας τα με κλασικά και power μοτίβα, μα και με ακουστικές στιγμές που ξεχωρίζουν αναδεικνύοντας στο έπακρο την τέχνη ως έκφραση.

Ποικίλο, δαιδαλώδες και άκρως περιπετειώδες, το Ark μοιάζει σαν ένας μουσικός λαβύρινθος ο οποίος όμως δε μπαίνει στα στερεοτυπικά, παπαγαλίστικα και πολυλογάδικα μοτίβα. ‘Aκρως μεστό και ουσιαστικό, το εν λόγω ντεμπούτο δείχνει μια άλλη πλευρά της instrumental κουλτούρας, η οποία είναι ιδιαίτερα της μόδας τελευταία. Μια τέτοια άξια κυκλοφορία μάλιστα χρειάζεται και συνέχεια, ειδικά όταν το ταλέντο δεν κρύβεται ούτε στο ελάχιστο.

https://www.facebook.com/Satrigiannis

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

 

 

Αφήστε μια απάντηση