Χωρίς κατηγορία

O Jester από τους ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ μιλάει στο Hephaestus

-Ποια ήταν τα κίνητρα που σας οδήγησαν στο μουσικό project Κασσάνδρα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα προσχεδιάσει το project. Είχα κάποια κομμάτια από παλιά αλλά δεν τα είχα ενορχηστρώσει και έτσι έμεναν τραγούδια σε ένα τετράδιο και μια ακουστική κιθάρα. Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της «Κασσάνδρας» ήταν όταν ξεκινήσαμε με τον K.C.Joe να φτιάχνουμε το πρώτο demo και το επόμενο όταν με παρότρυνε ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος να τα δουλέψουμε πιο σοβαρά παίρνοντας εκείνος τη σκυτάλη της παραγωγής. Με λίγα λόγια ευθυγραμμίστηκαν πολλοί πλανήτες για να γίνει πραγματικότητα το όλο εγχείρημα.

 

-Πόσο χρόνο σας πήρε να ετοιμάσετε το κάθε single ;

Τα κομμάτια του δίσκου τα δουλέψαμε όλα μαζί. Ξεκινήσαμε μέσα στο 2019 τις ηχογραφήσεις  αλλά λόγω καραντίνας και όλης αυτής της κατάστασης που προέκυψε διακόπταμε συνεχώς, με αποτέλεσμα οι  ηχογραφήσεις να ολοκληρωθούν το 2021. Μέσα στο 2022 τελειώσαμε μίξη και mastering οπότε μας πήρε γύρω στα 2,5 χρόνια. Όλα τα κομμάτια ήταν έτοιμα δηλαδή την ίδια χρονική στιγμή, απλά επιλέξαμε ποια θα βγάζαμε σαν single και αυτά ήταν το «Πάρε Καρδιά» και ο «Μαύρος Άγγελος».

 

-«Μαύρος άγγελος» Τι συμβολίζει ;

Ο «Μαύρος Άγγελος» είναι ένα ερωτικό τραγούδι  που πραγματεύεται το ανεκπλήρωτο. Προσπαθεί να αποδώσει τη συναισθηματική κατάσταση κάποιου που είναι παράφορα ερωτοχτυπημένος, αλλά αγαπά χωρίς αντίκρισμα. Γι’ αυτό ξεκινά σαν μπαλάντα και εξελίσσεται σε ένα δυνατό ροκ κομμάτι αντικατοπτρίζοντας τις ψυχικές μεταπτώσεις ενός ανθρώπου που βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση.

 

-«Πάρε καρδιά» Έχετε δώσει απλόχερα την καρδιά σας ;

Γι’ αυτό το δίσκο σίγουρα. Όταν αποφασίσαμε να το φτάσουμε ως το τέλος αφιερώσαμε πολύ προσωπικό χρόνο και δουλειά για να τα καταφέρουμε. Στη διαδρομή συναντήσαμε πολλά εμπόδια (πιο πολλά απ’ όσα μας άξιζαν) αλλά η ανάγκη και το μεράκι γι’ αυτά τα τραγούδια μας κράτησαν «ζωντανούς»  και τελικά έχουμε έτοιμο τον πρώτο μας δίσκο που ελπίζουμε να τον απολαύσετε.

 

-Υπήρξε συνεργάτης ,ο οποίος επηρέασε την προσωπικότητά σας, άλλαξε κάποια στοιχεία της και σας εξέλιξε ως άνθρωπο;

Όλα τα παιδιά που πήραν μέρος σ’ αυτό το δίσκο, ο καθένας βέβαια με το δικό του τρόπο με επηρέασαν και μπορώ να πω πως άλλαξαν και την οπτική μου σε διάφορα πράγματα, μουσικά και μη. Μου άρεσε τόσο πολύ μάλιστα που στο μέλλον θα επιδιώξω να ανοίξω τον κύκλο των συνεργατών μου γιατί μέσα από την αλληλεπίδραση αλλά και την τριβή πάνω στη μουσική «ανοίγει» το μυαλό αλλά και η ψυχή σου.

 

-Ποιος είναι ο ρόλος που θα ονειρευόσασταν να έχετε σε μια μουσική σκηνή;

Θα ήθελα κάποια στιγμή σε μια μουσική σκηνή να μπορέσω να τραγουδήσω τα κομμάτια μας μπροστά σε κόσμο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

-Ποιον καλλιτέχνη ζηλεύετε για τη μουσική του πορεία;

Είναι τόσοι πολλοί που δεν ξέρω ποιόν να διαλέξω. Θα επιλέξω τον Bruce Dickinson αλλά δε μπορώ να πω ότι ζηλεύω. Περισσότερο θαυμάζω την πορεία του στη μουσική αλλά και την εκρηκτική του προσωπικότητα, καθώς και το ότι ακόμα και στην ηλικία του συνεχίζει να είναι δραστήριος και δημιουργικός σαν έφηβος!

 

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial 

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ 

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | OFFICIAL LYRIC VIDEO 

https://www.youtube.com/watch?v=vxcrPu3_0AQ