Georg Gstrein Συνεντεύξεις

Η Σαγηνευτική ερμηνεύτρια Χριστίνα Γκόλια μιλά στο Hephaestus Wien

Η Σαγηνευτική ερμηνεύτρια Χριστίνα Γκόλια που αγγίζει την ψυχή μας , σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Hephaestus Wien!

 

1.Χριστίνα πώς αποφάσισες  να ασχοληθείς με την μουσική;

Η μουσική από μικρή ηλικία, όπως και το θέατρο ήταν, και είναι οι μεγάλες αγάπες μου. Αρχικά σπούδασα θέατρο και δραστηριοποιήθηκα για χρόνια στις θεατρικές σκηνές και στην τηλεόραση ως ηθοποιός, στην πορεία η αγάπη μου για το τραγούδι με τράβηξε προς τις μουσικές σκηνές και στις μουσικές παραγωγές. Σύντομα με κέρδισε ολοκληρωτικά και νιώθω ότι ανήκω πλέον 100% στο μουσικό στερέωμα!

 

2.Πώς αντιμετώπισαν οι δικοί σου άνθρωποι την απόφασή σας αυτή; Προσπάθησαν να σε πείσουν να ακολουθήσετε ένα άλλο επάγγελμα με μεγαλύτερη εξασφάλιση ίσως;

Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς μου ήταν καλλιεργημένοι άνθρωποι, εκπαιδευτικοί και οι δυό τους, δάσκαλοι, και έτρεφαν μεγάλη αγάπη για τις τέχνες. Πιστεύω ότι συνειδητά, ίσως και ασυνείδητα, επηρέασαν κατά πολύ τις επιλογές μου και την αγάπη μου για την τέχνη! Ωστόσο στην αρχή, όταν κατάλαβαν τον επαγγελματικό προσανατολισμό μου, προσπάθησαν να με αποτρέψουν από εκεί, και να με ωθήσουν σε ένα άλλο επάγγελμα με μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα. Τελικά σεβάστηκαν την απόφαση μου και με στήριξαν ως το τέλος! Είμαι ευγνώμων για τους υπέροχους γονείς μου!

 

 

 

3.Το ταλέντο ή η επίμονη προσπάθεια πιστεύεις ότι μακροπρόθεσμα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ανάδειξη ενός καλλιτέχνη;

Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για την πρόοδο ενός καλλιτέχνη! Το ταλέντο είναι η βάση που θα στηριχτείς αλλά χωρίς την σκληρή δουλειά, την επιμονή και την συνεχή προσπάθεια δεν μπορείς να προχωρήσεις. Το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει…πολλές φορές έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι άτομα με λιγότερο ταλέντο και πολλή θέληση μακροπρόθεσμα πετύχαν περισσότερα πράγματα.

 

4.Ποια είναι τα αγαπημένα σου μουσικά ακούσματα και οι καλλιτέχνες που θαυμάζεις;

Αγαπώ πολύ την Ελληνική έντεχνη και ροκ μουσική σκηνή, αλλά έχω και έντονες επιρροές από την ξένη jazz, pop και blues σκηνή. Στις μουσικές μου επιλογές είναι ολοφάνερες αυτές οι επιρροές.

Ξεχωριστές Ελληνίδες τραγουδίστριες είναι η Τάνια Τσανακλίδου και η Χαρούλα Αλεξίου καθώς και η ρετρό Σοφία Βέμπο. Από την ξένη μουσική σκηνή τρελαίνομαι για τους Pink Martini, την Milva, την Mina,την Amy Winehouse κ.α

 

5.Έχουμε ακούσει και έχουμε αγαπήσει την Γκαρσόνα, Στα παλιά μου τα Παπούτσια, πες μας και για το νέο σου κομμάτι ”Ψευδαισθήσεις” ένα ιδιαίτερο κομμάτι;

Οι “Ψευδαισθήσεις” είναι ένα ευαίσθητο, ταξιδιάρικο τάνγκο που είχα την χαρά και την τιμή να τραγουδήσω, σε στίχους  του Αντώνη Κατσαμά και μουσική του Δημήτρη Γλέζου. Το έχω λατρέψει αυτό το τραγούδι!

 

Ψευδαισθήσεις-Μουσική Δημήτρης Γλέζος, στίχοι Αντώνης Κατσαμάς.

 

 

6.Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες που έκανες στα χρόνια που είσαι στο χώρο της μουσικής;

Αξέχαστες συνεργασίες ήταν στο cd Πεταλούδα ,ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Ρεβέκκα Ρούσση που μου γράψανε το υπέροχο τραγούδι “Δεν φοβάμαι να ζήσω”, καθώς και ο Γιάννης Ζουγανέλης,ο Αντώνης Μιτζέλος, και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος που είχα την χαρά να συντραγουδήσω μαζί τους πάνω στην σκηνή!

 

7.Έχεις επιχειρήσει να γράψεις ένα δικό σου κομμάτι;

Ναι, έχω επιχειρήσει να γράψω δικό μου τραγούδι. Απλά δεν βρήκα το θάρρος να το εκδώσω ακόμη… Έχω όμως κυκλοφορήσει τραγούδι που έχω συνυπογράψει με τον Alfonso Nuzzolo, το οποίο σημείωσε επιτυχία στα ραδιόφωνα με τίτλο “Στα παλιά μου τα παπούτσια”.

 

8.Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

Είμαι στην διαδικασία της ετοιμασίας στο στούντιο ενός καινούργιου τραγουδιού που θα κυκλοφορήσει από Φθινόπωρο ενώ παράλληλα έχω μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε θερινές μουσικές σκηνές.

 

9.Ποια είναι η σχέση με την ομογένεια. Δώσε μια ευχή στους αναγνώστες μας.

Έχω πολλούς αγαπημένους φίλους στο εξωτερικό που μου λείπουν αφάνταστα…θα ήθελα πολύ να τους δω και να τους αγκαλιάσω. Τα τρία τελευταία χρόνια με την πανδημία και την οικονομική κρίση έχουν περιοριστεί τα ταξίδια και οι επαφές δυστυχώς…

Ένα μήνυμα που στέλνω στους Έλληνες της ομογένειας είναι να συνεχίσουν να αγαπούν την πατρίδα ,να στηρίζουν τους Έλληνες καλλιτέχνες και την Ελληνική μουσική (σας χρειαζόμαστε κοντά μας), να μην χάνουν την δύναμη και το κουράγιο τους, και να ξέρουν πως πάντα εδώ τους περιμένει μία ζεστή αγκαλιά, μια γαλάζια ακρογιαλιά και ένας χαμογελαστός καλοκαιρινός ήλιος!

Σας ευχαριστώ !!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση