TasosP.-OnLine

Η τελευταία σεζόν του “Pose” έρχεται για να γράψει ιστορία!

Στις 2 Μαΐου κάνει πρεμιέρα η τρίτη και τελευταία σεζόν της εξαιρετικής (και αγαπημένης μου)  σειράς Pose στο κανάλι Fox με ένα διπλό επεισόδιο.

Ήδη προβάλλεται το τρέϊλερ της νέας σεζόν και όπως δυστυχώς έχει ήδη ανακοινωθεί θα είναι και η τελευταία και θα αποτελείται από 7 επεισόδια.

Η σειρά εστιάζει στην Αφροαμερικάνικη και Λατινοαμερικάνικη LGBT υποκουλτούρα, και την “κουλτούρα των χορών” (ballroom culture) στη δεκαετία του 80 (στην πρώτη σεζόν) και στις αρχές της δεκαετίας του 90 (στη δεύτερη σεζόν). Η “κουλτούρα των χορών” περιγράφει ένα είδος event που λάμβανε μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συνήθως τράνς άτομα ή drag queens συμμετείχαν σε πασαρέλες ανταγωνιστικά, με σκοπό να κερδίσουν ένα βραβείο και να εκπροσωπήσουν το “σπίτι” τους. Τα “σπίτια” ήταν εναλλακτικές οικογένειες που αποτελούνταν συνήθως από LGBT άτομα και λειτουργούσαν ως ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο τα μέλη της οικογένειας αυτής θα μπορούσαν να είναι οι εαυτοί τους ελεύθερα.

Πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειας House of Evangelista, με επικεφαλής και «μητέρα» την Blanca, μία τρανς οροθετική που έχοντας αρνηθεί την καθοδήγηση της μητέρας Electra,  ιδρύει τον δικό της οίκο, και υιοθετεί τον gay μαύρο έφηβο χορευτή Damon και την νεαρή τρανς Angel.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΖΟΝ

Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1994 όπου η πλέον η επιδημία του AIDS έχει εξαπλωθεί. Η Blanca θα εργάζεται ως βοηθός νοσοκόμα ενώ ο Pray θα δίνει την προσωπική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επειδή στη δεύτερη σεζόν ανακαλύπτει  πως είναι οροθετικός.

Ενδεχομένως στη σειρά να δούμε και νέα παιδιά που θα πάρει υπό την προστασία της η Blanca μιας και τα δικά της έχουν ήδη τραβήξει το δικό τους δρόμο. Ο Demon είναι χορευτής στην περιοδεία της Paula Abdul, η Angel συνεχίζει το modeling και παράλληλα αρραβωνιάζεται τον Papi.

Όσο για την αγαπημένη μαμά της σειράς, ίσως βρει τον έρωτα που περίμενε στο πρόσωπο του υποψήφιου με Tony και EMMY award Jeremy Pope.    

Η επιτυχία της σειράς έχει να κάνει με το γεγονός πως το cast αποτελείται από πραγματικούς trans ηθοποιούς σε trans ρόλους αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Το Pose έδωσε την ευκαιρία σε μέλη της queer κοινότητας να εκφραστούν και πίσω από τις κάμερες. Οι δημιουργοί της σειράς Ryan Murphy (γνωστός από το Glee) και Brad Falchuk, έκαναν στην άκρη και άφησαν τις trans σεναριογράφους Our Lady J και Janet Mock να έχουν τον πλήρη έλεγχο του πώς θα διηγηθούν την ιστορία.  Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις συγκλονιστικές ερμηνείες της MJ Rodriguez στο ρόλο της Blanca αλλά και του βραβευμένου με ΕΜΜΥ για το ρόλο του στη σειρά Billy Porter ως Pray Tell.

Μία πραγματικά θαυμάσια σειρά που θα αγαπήσετε ανεξάρτητα αν είστε straight/gay/trans γεμάτη μουσική, μόδα αλλά και πολύ συναίσθημα, αφού σκιαγραφεί μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την Gay Κοινότητα, όταν η υπόθεση του AIDS ήταν ακόμα στην αρχή και μια θετική διάγνωση ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη, ενώ το να ήσουν gay ή τρανς άτομο σε έθετε αυτόματα στο περιθώριο.

Η σειρά έχει λάβει αρκετές υποψηφιότητες για Golden Globes βραβεία  ενώ ο  Billy Porter κέρδισε πέρυσι βραβείο ΕΜΜΥ ( ο πρώτος έγχρωμος ηθοποιός που δηλώνει ανοιχτά πως είναι gay και κερδίζει ΕΜΜΥ)

Αφήστε μια απάντηση