Ομογένεια

Ο Αυστραλίας Μακάριος ευλόγησε τους αποφοιτήσαντες των  ελληνορθόδοξων Κολλεγίων του Σύδνεϋ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε τους αποφοιτήσαντες των τριών ελληνορθόδοξων Κολλεγίων του Σύδνεϋ

 

Τις τελευταίες έντονες συγκινήσεις τους στο σχολικό περιβάλλον βίωσαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθόδοξων κολλεγίων των Αγίων Πάντων, του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Ευφημίας, στο Σύδνεϋ.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου έτους (τρίτης Λυκείου), έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της βασικής τους εκπαίδευσης, προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στις τελικές εξετάσεις HSC (Higher School Certificate). Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο για τη μετέπειτα πορεία τους, είχαν την ευκαιρία να λάβουν τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος παρέστη στις τελετές αποφοίτησής τους και προέστη των Δοξολογιών που τελέστηκαν στις αντίστοιχες Ενορίες.

 

 

 

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε την Ενορία των Αγίων Πάντων, στο προάστιο Belmore, την Τετάρτη, 3 του μηνός, την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Kingsford, και την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, την Ενορία της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown.

 

 

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν συμφώνως με τους ισχύοντες κανόνες για την προστασία από την πανδημία, με φυσική παρουσία των μαθητών, των διευθυντών και του προσωπικού των σχολείων. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω ζωντανών μεταδόσεων από το διαδίκτυο.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη έναν – έναν τους νέους και τις νέες που αποφοίτησαν από τα τρία ελληνορθόδοξα σχολεία, τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές και τους ευχήθηκε από καρδιάς να έχουν καλή σταδιοδρομία και κάθε ευλογία στη ζωή τους. Τους παρείχε δε τη διαβεβαίωση ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους, για να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους και να καμαρώνουν για την πρόοδό τους.

 

Foto: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Αφήστε μια απάντηση