Γνωρίστε τον συνθέτη και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής “Aural Fragment”
Ο ‘Ελληνας μουσικοσυνθέτης της ηλεκτρονικής μουσικής Γιώργος Λαζάρου, γεννημένος στις 03/08/1974 , έζησε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από τα πρώτα του χρόνια κατάλαβε την κλήση που είχε στην μουσική. Τα πρώτα μαθήματα στο πιάνο τα ξεκίνησε μόλις εννέα ετών ενώ η πρώτη του επαφή με τους συνθετητές (Synthesizers) ήρθε πολύ σύντομα σχεδόν στην ηλικία των δεκαπέντε ετών όπου ξεκίνησε να συνθέτει τα πρώτα του demos και να τα ηχογραφεί σε διάφορα studios με αναλογικά και με τα πρώτα ψηφιακά μέσα.
Eκεί ανακάλυψε την μαγεία του ήχου και της μουσικής παραγωγής. Παράλληλα σπούδασε μουσική τεχνολογία και ηχοληψία.
Ως λάτρης της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Jean Michel Jarre, των KRAFTWERK , των TANGERINE DREAM κ.τ.λ, οραματίστηκε το δικό του ύφος ηλεκτρονικής μουσικής το οποίο θα είχε επιρροές και στοιχεία (μουσικά , ενορχηστρωτικά και παραγωγικά), από όλους αυτούς τους μοναδικούς δημιουργούς .
Αποτέλεσμα αυτής της επαφής υπήρξε και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο: “AURAL FRAGMENT” που σημαίνει ‘Ακουστικό Θραύσμα’ με το οποίο υπογράφει όλες του τις δισκογραφικές παραγωγές.
Η πρώτη τετραλογία με τίτλο “Return to space I, II, III, IV” κυκλοφόρησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2019. Σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και η δεύτερη θεματική τετραλογία “Oceanic I, II, III,I V”. Οι τετραλογίες αυτές έχουν ως θέμα το διάστημα και τους ωκεανούς της γης, ενώ στα φωνητικά τους συμμετέχουν οι υψίφωνοι: Μάνια Βλαχογιάννη, Γιούλη Φιλιππίδου, Δήμητρα Καμίτση και Μαριάννα Κουκουτσάκη. Επίσης, ο βαρύτονος Βασίλης Ασημακόπουλος, στο album Return to space III “Destination earth”.
Τον Αύγουστο του 2017 ξεκινάει τις ηχογραφήσεις της νέας δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο “Air“. Τους στίχους της και την ερμηνεία εκεί υπογράφει η λυρική σοπράνο Μαριάννα Κουκουτσάκη και στην ηλεκτρική κιθάρα συμμετέχει ο Πλάτων Παπαδημητρίου. Το άλμπουμ Air συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω οχτώ φωνογραφήματα:
1) Invisible touch 2) Life 3) Voices from nowhere 4) Reflection 5) Air 6) The crying of muse 7) Aggressive speed 8) I’m free ?
Στην πορεία ακολούθησε το album “Mythology” το οποίο κυκλοφόρησε στις 06/11/2019 όπου συμμετέχουν οι υψίφωνοι: Μάνια Βλαχογιάννη και Γιούλη Φιλιππίδου.
Το 2019 στα μέσα της καραντίνας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ηχογραφεί το album: “DANGEROUS CARGO CORONAVIRUS 19” το οποίο περιέχει πέντε φωνογραφικά έργα:
1) Coronavirus 19 2) Dangerous cargo 3) The virus attack 4) Lockdown 5) Terrified faces. Το album είναι διαθέσιμο στο bandcamp και στο YouTube.
Ο ίδιος μας εξομολογείται ότι η κορωνίδα και το πλέον αγαπημένο του έργο είναι το: “The passing” το οποίο είναι αφιερωμένο στην μητέρα του Θέκλα Λαζάρου και αποτελείται από τα παρακάτω δέκα φωνογραφικά έργα:
1) Seconds 2) Children’s voices 3) Stand by 4) Prophetic dream 5) False hopes 6) Lonely wandering 7) When time stopped 8) Road 66 9) The passing 10) With the angels.
Ακολούθησαν τα άλμπουμ: “Analog dreams I”, “Analog dreams II”, αφιερωμένα στους πρωτοπόρους τον αναλογικών οργάνων : Leon Theremin, Dave Smith, Robert Moog ,Donald Buchla.
Ενδιάμεσο σταθμός στο ταξίδι της ηλεκτρονικής μουσικής του μουσικοσυνθέτη, αποτελεί το “Champion”, ένα Retro 80’s single του οποίου η κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε στις 11/09/2022 και μπήκε στα charts της Ελλάδας αλλά και της Μ.Βρετανίας.
Το επόμενο άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 08/07/2023 με τίτλο “Dreams inside on dream”. Το album διάρκειας 34 λεπτών περιέχει έξι από τα παρακάτω φωνογραφικά κομμάτια:
1) Out of reality 2) Traveler from the past 3) The memories box 4) Inside of dream 5) Escape from reality 6) Back into the fake world.
Σε αυτό το project συμμετείχε ο Λεωνίδας Ιωαννίδης στην τρομπέτα και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι Traveler from the past. Όσο για το εξώφυλλο του έργου το επιμελήθηκε η ζωγράφος Εβίνα Μακρή.
Όλα τα παραπάνω φωνογραφικά έργα έχουν ανέβει στο #1 της γενικής κατάταξης του Ελληνικού iTunes Album Charts και κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή από την δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS.
Γνωρίστε τον Aural Fragment μέσα από τα κάτωθι social links
http://Aural Fragment Second YouTube