TasosP.-OnLine

Γνωρίστε την ελληνική electro band “Dirty Nancy”

Πριν από μερικές μέρες ανακάλυψα δύο Έλληνες που παίζουν synthesizers και τραγουδούν με vocoders. Οι δυο τους έδωσαν στο συγκρότημα την ονομασία «Dirty Nancy». Όπως είπαν, εμπνεύστηκαν το όνομα καθώς το εξώφυλλο και τις εικονογραφήσεις του πρώτου του album. Το είδος της μουσικής που παίζουν είναι electronica, indie electro, synthwave. Το πρώτο τους single με τίτλο «Explode» σου φέρνει έντονα στο μυαλό τον ήχο των θρυλικών Daft Punk.

«I want to explode, into a million pieces,
knock a piece off the Earth, just to make sure you’ll fall»

Αν κάποιος σταθεί μόνον στο πρώτο «Explode» δεν θα καταλάβει και πολλά πράγματα. Για αυτό με το δεύτερο τους single «Ideal Life Begins» δίνουν ακριβώς το στίγμα τους. Synthwave electronica με περισσότερα φωνητικά και ψαγμένους στίχους.

«Painful, burning like fire
Will test your ability to regulate your fear.
Disgusting and rapacious, stocking the fire,
will game your ability to formulate what’s real»

Περίμενα να ακούσω στη συνέχεια και ένα καθαρά instrumental που θα με κάνει να αναπολήσω την δεκαετία του 80. Και έρχεται το τρίτο single με τίτλο «Narcoterrorista» που ακούγεται λες και βγήκε από ένα νοσταλγικό videogame εκείνης της εποχής.

Οι δύο τους έχουν ένα αρκετά επιμελημένο official site με εντυπωσιακό σχεδιασμό (https://www.dirtynancy.com/) στο οποίο έχουν ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους το φθινόπωρο του 2023. Εκτός από τη σύνθεση και την παραγωγή των τραγουδιών τους, ασχολούνται και με την δημιουργία των εικαστικών που συνοδεύουν τη μουσική τους. Αυτό ομολογουμένως μου θύμισε τον εαυτό μου για αυτό παίρνουν και ένα extra credit.

Οι ίδιοι μέσα από τους στίχους τους φαίνονται αρκετά ευαισθητοποιημένοι στα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην αποξένωση, στην προπαγάνδα που αλλοιώνει την πραγματικότητα και κάνει τους ανθρώπους να ζουν σε παράλληλους κόσμους, στις κενές υποσχέσεις για τεχνολογικές λύσεις στα ζητήματα της κοινωνίας, στη δυσκολία του να μεγαλώνεις, στην υπέρ-έκθεση… Υπόσχονται όμως πως η μουσική τους θα έχει και χαρούμενους στίχους. Αυτό φαίνεται μάλιστα και στο πρόσφατο synthwave τέταρτο single τους «Wake Up» με τα πολύ όμορφα φωνητικά του.

«I was on the run, all my life.
I was feeling so alone, all my life.
Now feeling fine»

Έχω την αίσθηση πως οι Dirty Nancy εκτός από ταλαντούχοι είναι και αρκετά μελετημένοι όχι μόνον στη μουσική που θέλουν να ηχογραφούν αλλά και στον τρόπο που θέλουν να τη μεταδώσουν στους ακροατές τους μέσα από τους στίχους, την εικόνα τους και των socials. Και αυτό τους δίνει πολλά extra credits. Είναι βέβαια ανεξάρτητοι κάτι που τους δίνει την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν και με τον τρόπου που το θέλουν αλλά θα χαρώ όταν μάθω πως κάποια στιγμή υπογράψουν σε κάποιο γνωστό label του εξωτερικού γιατί ομολογουμένως είναι πολύ μπροστά για την Ελλάδα. 

Tasos P. Online

 

Μπορείτε να τους ακολουθήσετε στα παρακάτω social :

Official Web Page
Spotify Page
Apple Music
YouTube Channel
Facebook
Instagram
press@dirtynancy.com

Αφήστε μια απάντηση