Angels PR Music Promotion

O τραγουδοποιός Γιάννης Αδάμος μιλάει στο Hephaestus

Καλησπέρα κύριε Αδάμο. Ποια ήταν η κύρια έμπνευση πίσω από το τραγούδι “Ο καφετζής και ο Αρίστος”; Υπάρχει κάποια προσωπική εμπειρία ή ιστορία που σας οδήγησε στη δημιουργία του;

Καλησπέρα σας. Κοιτάξτε όπως όλοι με ένα επάγγελμα δύσκολα τα βγάζουμε πέρα οικονομικά. Το τρίτο μου επάγγελμα είναι καφετζής δηλαδή φτιάχνω καφέδες.  Έτσι αποφάσισα να γράψω για τον Καφετζή και τον Αρίστο όπου για εμένα ο Αρίστος είναι οι Άριστοι κυβερνώντες τής Ελλάδος. Οπότε στο μυαλό μου συνδύασα αυτά δύο και βγήκε το τραγούδι.

 

Το τραγούδι συνδυάζει έντεχνα και ρεμπέτικα στοιχεία. Πώς αποφασίσατε να ενσωματώσετε αυτά τα μουσικά είδη στην ενορχήστρωση;

Όπως έχω ξανά πει αγαπώ το ρεμπέτικο τραγούδι όπως θα έχει διαπιστώσει και κάποιος που έχει παρακολούθηση κάποια live μου εμφάνιση . Θεωρώ ότι η φυσική εξέλιξη της μουσικής είναι να προσαρμόσουμε ότι μας παραδόθηκε από τους παλαιότερους στην εποχή μας και αυτό μου βγαίνει αβίαστα.

 

Οι στίχοι σας συχνά περιέχουν κοινωνικά μηνύματα. Ποιο είναι το κύριο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω αυτού του τραγουδιού;

Θέλω να αναδείξω πώς βλέπω εγώ το σήμερα και πώς ότι σπέρνεις θερίζεις που λέει ο λαός μας. Δηλαδή οι πολιτικοί μας δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.  Θα ήθελα να είναι πιο ταπεινοί και να μην συμπεριφέρονται σαν μαφία και σαν  βασιλιάδες αυτό ήθελα να βγάλω στον Καφετζή και τον Αρίστο.

 

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τους μουσικούς και τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην παραγωγή του τραγουδιού;

Κιθάρες παίζει ο Κωνσταντίνος Κατσόγιαννος. Τρίχορδο,  Τζουρά, μπαγλαμά εγώ. Πιάνο και μπάσο  ο Γιώργος ο Μίγκας και κρουστά ο Παύλος Γαλάνης

 

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο βίντεο κλιπ. Πώς προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο βίντεο και ποιο ήταν το όραμά σας κατά τη δημιουργία του;

Το βίντεο το έχω επιμεληθεί ο ίδιος θέλοντας αναδείξω λίγα θέματα από τα πολλά που είναι γραμμένο το τραγούδι.  Ένα κύριο θέμα είναι οι πόλεμοι που έχουν ξεσπάσει και δεν σταματούν με τίποτα γύρω μας. Καλό είναι να το βλέπουμε αυτό γιατί δεν απέχει πολύ από το να βρεθούμε και εμείς σε μία τέτοια θέση αφού αποφασίζουν οι εταιρίες για τούς λαούς.

 

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής στο νέο σας τραγούδι; Έχετε λάβει κάποιο σχόλιο που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Θετικά σχόλια με μέτρια απήχηση στο συγκεκριμένο τραγούδι όπως άλλωστε όλα τα τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου στην Ελλάδα. Εντύπωση που έχει προκαλέσει ένας νεαρός από τη Θεσσαλονίκη όπου μου είπε πολύ όμορφα λόγια για τα συναισθήματα που του προκάλεσε το τραγούδι καθώς είναι πρόσφυγας από την Συρία.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας στη μουσική σας πορεία; Ετοιμάζετε κάποιο νέο άλμπουμ ή ζωντανές εμφανίσεις;

Ετοιμάζω το νέο άλμπουμ σε μορφή βιβλίου με τίτλο Στο παραπέτασμα του  Κόσμου και κάνω εμφανίσεις προσπαθώντας να φτάσω σε όλη την Ελλάδα και στο παραμικρό χωριό δηλαδή που θα με δεχθούν.

 

Πώς νιώθετε ότι έχετε εξελιχθεί ως καλλιτέχνης από την αρχή της καριέρας σας μέχρι σήμερα;

Από την αρχή της καριέρας μου προσπαθώ να αναδείξω θέματα που απασχολούν τον κόσμο μας πιστεύω ότι καταφέρνω να ακουστώ έστω και λιγάκι αυτό για εμένα είναι εξέλιξη .

 

Ποιοι καλλιτέχνες ή μουσικά ρεύματα σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στη διαμόρφωση του ήχου σας;

Το έχω ξανά πει ότι τα παραδοσιακά τής Θεσσαλίας και το προπολεμικό ρεμπέτικο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην μουσική μου ταυτότητα.

 

Τι θα θέλατε να πείτε στους ακροατές σας που θα ακούσουν το “Ο καφετζής και ο Αρίστος” για πρώτη φορά;

Να κλείσουν τα μάτια και να ταξιδέψουν όπου τους πάει η φαντασία τους…

 

https://giannisadamos.gr

http://bit.ly/Adamos_Twitter

http://bit.ly/Adamos_FB

http://bit.ly/Adamos_IG

http://bit.ly/Adamos_TikTok

 

 

Ο καφετζής και ο Αρίστος – Γιάννης Αδάμος (official video clip)

https://www.youtube.com/watch?v=nMZb7NNft6U

 

 

Αφήστε μια απάντηση