Τουρισμός

Ο Γ.Γ. ΕΟΤ εγκαινίασε την 8η Athens International Tourism & Culture Expo

 

Στις σημαντικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2021 και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης χαιρετίζοντας τις εργασίες της  8η  Athens International Tourism & Culture EXPO 2021.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο 27 Νοεμβρίου, άνοιξε τις πύλες της χθες 25/11, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ εγκαινίασε τη διεθνή έκθεση, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα του  Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.

 

 

Όπως δήλωσε κ. Δημήτρης Φραγκάκης : «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει, με ιδιαίτερη χαρά, την 8η Athens International Tourism & Culture Expo και το Διεθνές συνέδριο Τουρισμού και Πολιτισμού της Αθήνας EXPO 2021. Η χώρα μας με την φυσική ομορφιά της αλλά και την μακρά και σημαντική πολιτιστική της κληρονομιά, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης του διεθνούς τουρισμού. Κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε βελτιωμένη στις επόμενες γενιές».

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφθηκε  στη συνέχεια όλα τα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με τους εκθέτες.

Η  8η  Athens International Tourism & Culture EXPO 2021 (aite.gr) έχει φέτος αφιερωματικό χαρακτήρα, επ’ αφορμή του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα: «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού». Και στοχεύει  για μια ακόμη χρονιά, στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διοργανώνεται επίσης διεθνές συνέδριο στοχευμένο στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό και με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα διοργανώνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως πολιτιστικά δρώμενα, αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική γαστρονομία κ.α.

Αφήστε μια απάντηση