ΕΡΤ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ – EUROVISION
στου Κουφού την πόρτα
Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω του Συλλόγου μας, “Ήφαιστος Βιέννης” αναφερθήκαμε στο θέμα της μη συμμετοχής των Ομογενών στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.
Σε ανοιχτή επιστολή μας προς τον τ. Πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, είχαμε επισημάνει ότι δεν νοείται να μην συμμετέχει και η Ομογένεια στην επιλογή της ελληνικής εκπροσώπησης, αλλά καμία απάντηση. Όπως το περιμέναμε.
Και εφέτος πάλι τα ίδια. Μάλλον οι ιθύνοντες της ΕΡΤ ξεχνούν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ομογένεια ψηφίζει στον προημιτελικό και στον Τελικό.
Γίνεται η επιλογή του τραγουδιού χωρίς την συμμετοχή μας και μετά θέλουν τα ομογενειακά μας μέσα να την υποστηρίξουν. Και μην μας πουν ότι δεν υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να ψηφίσουμε εξ αποστάσεως.
Και εφέτος τα ίδια. Ψηφίστηκε το τραγούδι και τώρα ζητάνε από τις Ιστοσελίδες μας να στηρίξουν την ελληνική συμμετοχή.
Σκέφτονται επίσης να κάνουν διασυνδέσεις με εκπροσώπους των Ελλήνων του Εξωτερικού σε διάφορες χώρες με σκοπό την προβολή του τραγουδιού που αμφιβάλω αν όλοι το γνωρίζουν.
Κάποια στιγμή πρέπει η ΕΡΤ και οι υπεύθυνοι της διαδικασίας επιλογής των τραγουδιών να καταλάβουν ότι και εμείς πρέπει να συμμετάσχουμε σε όλη τη διαδικασία.
Αλλά…
“στου Κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”