Ελλάδα Τουρισμός

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού στην Σύρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου και το 3ο Syros Aquathlon 2020 έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε εκδηλώσεις που προβάλουν τις ειδικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα και συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (Syros International Film Festival, SIFF) διοργανώνεται φέτος για 8η χρονιά από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου σε διάφορα υπαίθρια σημεία της Ερμούπολης. Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο: «Off Season / Εκτός εποχής» και κεντρικό θεματικό άξονα τον τουρισμό. Μέσα από το συγκεκριμένο θέμα, το Φεστιβάλ επιχειρεί να εξετάσει δύο τομείς: το αποτύπωμα που αφήνει στην κοινωνία μια διοργάνωση σαφώς καθορισμένη χρονικά, μετά την ολοκλήρωσή της (δηλαδή «εκτός εποχής») και τη σχέση ανάμεσα στην επικαιρότητα και τη διαχρονικότητα των κινούμενων εικόνων. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες που εστιάζουν στις εγγενείς κοινωνικές τάσεις και δυναμικές οι οποίες επηρεάζουν τον τουρισμό μιας περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στις επιπτώσεις στον τουρισμό από την υγειονομική, οικονομική και μεταναστευτική κρίση. Ακόμα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προβολές βωβών ταινιών με τη συνοδεία ζωντανής ή προηχογραφημένης μουσικής, αφιερώματα σε καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια κ.ά.

 

 

Το 3ο Syros Aquathlon 2020 θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Ερμούπολης και της Ποσειδωνίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, που συνδυάζει αγώνες δρομικών και θαλάσσιων αθλημάτων και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία γνωριμίας με το συνεχώς ανερχόμενο άθλημα του Triathlon, το οποίο διαδίδεται ευρέως σε όλον τον πλανήτη. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης 500 μ., 1.000 μ. και 2.500 μ. για ενήλικες, αγώνες για παιδιά κάτω των 14 ετών, καθώς και συνδυαστικούς αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος για ενήλικες και παιδιά. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές  και  αθλούμενοι  από τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από το εξωτερικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση