Ελλάδα

Ελληνική Βραδιά Γαστρονομίας και Πολιτισμού στα Σκόπια

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020, το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Γραφείο ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια, σε συνεργασία με το Park Hotel & Spa στα Σκόπια, οργανώνει ελληνική βραδιά γαστρονομίας, υπό τον τίτλο “Greek gastronomy & culture”. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από το τρίπτυχο γαστρονομία-premium προϊόντα τροφίμων-πολιτισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (Executive Chef στο Miraggio Thermal Spa Resort, Χαλκιδική), με την ομάδα του, κ.κ. Στέλιο Καραβά και Γιώργο Δόσπρα, αλλά και σε συνεργασία με τον Έλληνα Σεφ του Park Hotel & Spa κ. Ελευθέριο Δαλαγιώργο, θα παρουσιάσουν ελληνικά “gourmet” πιάτα αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας.

Οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που επιμελήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ, την απαράμιλλη ποιότητα ελληνικών προϊόντων διατροφής, με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), όπως ελαιόλαδο, μαστίχα, κρόκο Κοζάνης, γαλακτοκομικά, ελιές, μέλι, αυγοτάραχο, αλεύρι ζέας κ.α.

Επίσης, η γνωστή ερμηνεύτρια κα Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδευόμενη από τον πιανίστα κ. Γιώργο Τσοκάνης, Έλληνες συνθέτες και μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με θέμα «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και να απολαύσουν μοναδικά ελληνικά προϊόντα, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι με διαχρονικά και αγαπημένα από όλο τον κόσμο ελληνικά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση