Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε την Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη στο Κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι «Ανδρονίκη»

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΚΟΚΚΑΛΗ -«ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ» (26 Απριλίου 2022, Spider Music)

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη επιστρέφει με το νέο της τραγούδι με τίτλο “Ανδρονίκη”, αφού μας είχε συστηθεί δισκογραφικά μέσω της εταιρίας Spider Music, τον Οκτώβρη του 2021 με την διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού “Θαλασσάκι”.

Και τα δύο αυτά τραγούδια αποτελούν επιμέλεια και σκηνοθεσία του  Δημοσθένη Κωστόπουλου που μόνο χαρισματικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Ένας καλλιτέχνης με απίστευτο ήθος και ταλέντο  πίσω από την κάμερα του αλλά και στον ήχο του, κάτι το οποίο φαίνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που μας προσφέρει μέσα από αυτό το νέο τραγούδι.

H “Ανδρονίκη” είναι ένα Δημοτικό, αφηγηματικό τραγούδι από την Κύπρο,  οι στίχοι που περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό, που λέγεται πως συνέβη σε «μέρη ελληνικά» ή για την ακρίβεια στα «μέρη της Ελλάς»  η προέλευση του τραγουδιού έχει διχάσει ευχάριστα. Με ρίζες βαθιές στον χρόνο, έχουμε αναζητήσει την προέλευση  του τραγουδιού και η ιστορία αναφέρει την άτυχη κοπέλα ως Ανδρονίκη ή Φεβρωνία / Πεφρωνία, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το τραγούδι αυτό, έρχεται τώρα μέσα από την φωνή της Ειρήνης να μας ταξιδέψει και να μας δημιουργήσει συναισθήματα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ την παραδοσιακή μουσική. Με την μοναδική γλυκήτατη φωνή που διαθέτει, θα σε κάνει να μαγευτείς και νιώσεις το κομμάτι και τους στίχους, όπως είναι το σωστό σε ένα παραδοσιακό τραγούδι. Έχει τον τρόπο της άλλωστε και είναι γνωστή για το πως μπορεί να μετατρέψει ένα κομμάτι στα μέτρα της και απλά να το απογειώσει!

Ενορχήστρωση, ερμηνεία, απεικόνιση και γενική προσέγγιση απλά σου προσφέρουν το 100% και μέσα από μία μουσική φρεσκάδα που βγαίνει από την καλλιτέχνιδα, έρχεται στα αυτιά σου μία πολύ όμορφη δημιουργία που έχει να δώσει κάτι νέο και όμορφο, αλλά συνάμα και κάτι διαχρονικό και σεβαστό!

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη με το τραγούδι “Ανδρονίκη”, τιμά για ακόμα μία φορά την Ελληνική Παράδοση και με την ερμηνεία της μας κάνει να συγκινηθούμε, αλλά και ξεθάψουμε τις ρίζες μας που βρίσκονται εκεί στους στίχους που φτάνουν πολύ όμορφα στα αυτιά μας. Έρχεται φυσικά και το video να βάλει το λιθαράκι του και όλο το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό!

Το νέο τραγούδι της Ειρήνης με τίτλο “Ανδρονίκη” που κυκλοφορεί από την Spider Music αποτελεί μία όμορφη σε προσέγγιση διασκευή που σίγουρα θα σε κάνει να συγκινηθείς. Μην το χάσεις!

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη | Ανδρονίκη | Official Video Clip©

https://www.youtube.com/watch?v=cQnPUswjd2E