Χωρίς κατηγορία

DOPE DEFAULT – single “Down To Pieces” από το άλμπουμ “Division”

 

“Down To Pieces” 

(Δείτε το music video εδώ) 

https://youtu.be/NNsr1RJ7x6k 

 

Σχηματισμένοι στα τέλη του 2015, οι Dope Default είναι ένα metal σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Black Label SocietyMetallicaPlanet of ZeusPantera και Queens of the Stone Age 

 

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το 2015, με τίτλο ‘Nuclear Honeymoon’,  ενώ μετά από αρκετές αλλαγές μελών, κυκλοφόρησαν το 2ο EP τους το 2017, με τίτλο ‘Tales from the Wasteland’.  

 

Έχοντας πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, κυκλοφόρησαν το 2018 το πρώτο τους full-length album, με τίτλο ‘Ofrenda’, που τους έκανε γνωστούς σε ένα ευρύτερο κοινό. Ακολούθησε το 2019 το album ‘Imprisoned’, με νέο front man, ένα album που ήταν ένα μεγάλο βήμα προς νέα κατεύθυνση για την μπάντα.  

Το φθινόπωρο του 2020 κυκλοφόρησαν το single ‘Down to Pieces’, το οποίο και συνοδεύεται από βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία Τάσου Αμαραντίδη. Είναι το πρώτο τους κομμάτι από τον νέο δίσκο τους, με τίτλο ‘Division’, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022.  Στο ‘Division’ γίνεται μια στροφή σε πιο μελωδικά μονοπάτια, με κομμάτια όπως τα ‘Duplicity’ και ‘So Far Away’, ταυτόχρονα όμως διατηρώντας τον riff-based χαρακτήρα της μπάντας, όπως δείχνουν τα ‘Future Without’ και ‘The Saint of Killers’. 

Τη μίξη και το mastering  στο ‘Division’ ανέλαβε ο Θάνος Μυλωνάς, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Πολωνός Kacper Gilka. 

Ακούστε το άλμπουμ “Division” εδώ

https://youtu.be/PuSYU930aJI  

 

 

 

Official links 

https://www.facebook.com/dopedefault   

https://www.instagram.com/dopedefault/ 

https://dopedefault.bandcamp.com/ 

https://open.spotify.com/artist/2AX3qDdZLQ1WVq1gsj369f  

https://youtube.com/channel/UCCjCn_VtljSo-xelOrWWLCQ