Παροικιακά Νέα

Συνεργασία Ένωσης Ελλήνων της Ρουμανίας με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού

 

Ως επαγγελματίες του χορού, σκεφτείτε το ρόλο σας στην παρούσα κατάσταση πανδημίας, κλειδώματος και απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι σας χρειάζονται τώρα και θα σας χρειαστούν μετά από αυτήν την κρίση. Παράγετε ένα εμβόλιο κατά του ιού της ψυχής: ξέρετε πώς να κάνετε τους ανθρώπους να χορεύουν. Ακούτε την κλήση, απαντήστε της!”- Άλκης Ράφτης- Πρόεδρος CID

Ο κύριος Ζησόπολ ο ίδιος μίλησε σήμερα στη Βουλή για το Συνέδριο το οποίο οργανώνει το CID με την συνεργασία της Ένωσης και 3 μεγάλων Σχολών χορού. 

 

 

 

 

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΟΡΟΥ (CID) ιδρύθηκε το 1973 στην Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι και συγκεντρώνει διεθνείς, εθνικούς και τοπικούς συλλόγους καθώς και προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χορούσε πάνω από 170 χώρες.

Ανάμεσα στις ανάριθμες οργανώσεις μέλη του CID – UNESCO βρίσκεται και η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, της οποίας ο θεμελιώδης σκοπός είναι να διατηρήσει και να εκφράσει την εθνική, πολιτιστική, γλωσσική και θρησκευτική ταυτότητα των μελών της.

Μεταξύ των τρόπων επίτευξης αυτού του desideratum είναι ο παραδοσιακός ελληνικός χορός. Πάνω από 30 ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα δρουν επί του παρόντος στις περιφερειακές κοινότητες της Ένωσης Ελλήνων της Ρουμανίας και τα περισσότερα από αυτά είναι εγγεγραμμένα, από το 2011, στο Κρατικό Γραφείο Εφευρέσεων και Εμπορικών Σημάτων (O.S.I.M).

Οι αυθεντικές χορογραφίες, οι παραδοσιακές φορεσιές που αγοράστηκαν από την Ελλάδα και η εμπειρία που αποκτήθηκε με την πάροδο του χρόνου από τις χορευτικά συγκροτήματα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, δημιούργησαν τα προϋποθέσεις η διοίκηση του οργανισμού μας να κάνει τα απαραίτητα βήματα το 2018 και τον ίδιο χρόνο να αποκτήσει τον τίτλο ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ” – UNESCO για 17 από τα σύνολά του.

Επί του παρόντος, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 20 ελληνικά σύνολα χορού που είναι μέλη του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ», συγκροτήματα που φέρνουν εντός της ΟΥΝΕΣΚΟ, διεθνώς, προστιθέμενη αξία για τη Ρουμανία.

Επειδή στις 29 Απριλίου κάθε έτους γιορτάζουμε τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ, σας προσκαλώ με την ευκαιρία αυτή να συμμετάσχετε στην τηλεδιάσκεψη CID, που διοργανώνεται διαδικτυακά στις 12 Απριλίου 2021, στις 19.00, από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΟΡΟΥ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.

Η εγγραφή, δωρεάν και μόνο για επαγγελματίες χορού, μπορεί να γίνει επικυρώνοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα σας στο http://congress.cid-world.org/Teleconference/

  

Αφήστε μια απάντηση