Τουρισμός

ΕΟΤ: Αιγίδα στο «Oceanman Greece» και το «Street Food Festival Crete»

 

Τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας «Oceanman Greece», ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μάνη και το γαστρονομικό event «Street Food Festival Crete», έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε διοργανώσεις οι οποίες εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και προβάλλουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα.

Η διεθνής κολυμβητική διοργάνωση στον όρμο του Οίτυλου «Oceanman Greece», που φέτος πραγματοποιείται για τρίτη φορά συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού και την αθλοτουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Μάνης, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος πάνω από 1.000 κολυμβητές από 14 διαφορετικές χώρες, ενώ αναμένονται και 3.500 επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγωνίσματα στις αποστάσεις των 2 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ., σκυταλοδρομία 3Χ500 μ., καθώς και αγώνας παιδιών 500 μ. Το «Oceanman Greece» τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και για τον λόγο αυτόν θα πραγματοποιηθούν παράλληλα πολιτιστικές εκδηλώσεις ενημέρωσης των ξένων επισκεπτών σχετικά με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στην οποία η Μάνη διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

Το «Street Food Festival Crete» θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, στα Χανιά από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου και στο Ηράκλειο από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων και παρουσιάζει παραδοσιακές, αλμυρές και γλυκές, γεύσεις της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, αλλά και ποικίλες άλλες ethnic κουζίνες. Παράλληλα, στο φεστιβάλ συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι DJs, μουσικοί και συγκροτήματα από όλο το φάσμα της μουσικής (από έντεχνη κρητική μουσική μέχρι jazz), καθώς και χορευτικές ομάδες της Κρήτης. Ο βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι να συγκεράσει γεύσεις, εικόνες και ήχους από διαφορετικές κουλτούρες και παράλληλα να αναδείξει στους επισκέπτες του νησιού τη street food πλευρά της κρητικής κουζίνας.

 

 

Εξάλλου, ο ΕΟΤ έθεσε για μία ακόμα χρονιά υπό την αιγίδα του τον ετήσιο δίγλωσσο (ελληνικά / αγγλικά) οδηγό «Boats & Yachting Guide 2021», ο οποίος κυκλοφορεί φέτος για 16η χρονιά και έχει αναγνωσιμότητα που υπερβαίνει τους 700.000 αναγνώστες. Ο οδηγός περιλαμβάνει παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών ταξινομημένες σε διακριτές ενότητες, όπως Σκάφη & Yachts, Yachts Chartering, Σχολές / Όμιλοι, Ναυτικά είδη / Εξοπλισμός, Ένδυση / Αξεσουάρ, Μαρίνες, Navy Lifestyle, Εστιατόρια & Bar, Ξενοδοχεία κ.ά., προβάλλοντας σημαντικά τον θαλάσσιο τουρισμό, μία από τις δυναμικότερες ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα μας. Ο οδηγός διανέμεται, επίσης, δωρεάν στα events «Spetses Classic Yacht Regatta», «Catamaran Cup», «Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών» και «Posidonia Sea Tourism Forum», ενώ επιπλέον διατίθεται σε καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, τις μαρίνες της Αττικής και της Λευκάδας, ναυτικούς ομίλους και επιλεγμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Αφήστε μια απάντηση