Η διευθύντρια της ATAS, Claire Brighton (αριστερά), και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας Ε. Σκαρβέλη, στη διάρκεια της κλήρωσης για τη συμμετοχή στο fam trip στη Δυτική Μακεδονία.
Νέα Ομογένεια

Η Ελλάδα προβάλλεται στη βρετανική αγορά ως προορισμός τουρισμού περιπέτειας

Ο ΕΟΤ στο ετήσιο συνέδριο της ATAS

Ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό περιπέτειας αναδείχθηκε η Ελλάδα στη διάρκεια του συνεδρίου και Β2Β workshop της βρετανικής Association of Touring and Adventure Suppliers (ATAS), που πραγματοποιήθηκε στο Ληντς του Ην. Βασιλείου στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2024.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, Όλγα Αθανασιάδου, που πραγματοποίησαν σειρά επαφών με εξειδικευμένους στον τουρισμό περιπέτειας (adventure travel) Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους προσφέρθηκε επιπλέον προωθητικό υλικό του ΕΟΤ για νέους ελληνικούς προορισμούς. Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο 3 συμμετοχές σε fam trip για τον outdoor τουρισμό, με στόχο τη καλύτερη γνωριμία των βρετανών επαγγελματιών με τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη διάρκεια του συνεδρίου της ATAS, η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας Ε. Σκαρβέλη (αριστερά), και η Ό. Αθανασιάδου, στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με βρετανούς επαγγελματίες του κλάδου

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 400 εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, που ειδικεύονται στον τομέα αυτόν, καθώς και στελέχη των εθνικών οργανισμών τουρισμού της Μάλτας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και των Barbados.

Συνεχής η ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε παρουσιάσεις και συζητήσεις, που εστίασαν στις τρέχουσες ευκαιρίες και προκλήσεις του adventure travel, στους προορισμούς με αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα και στις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές τάσεις διεθνώς.

Όπως επισημάνθηκε, ο τομέας των περιηγήσεων και της περιπέτειας παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, με τα έσοδα και τον αριθμό των κρατήσεων να σημειώνουν το 2024 άνοδο 9%-10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το stand του ΕΟΤ με το προωθητικό υλικό του οργανισμού.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της ATAS και της Radar, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, οι νέες τάσεις στον τουρισμό περιπέτειας αφορούν κυρίως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας («queenagers») που διαθέτουν χρόνο, χρήματα και προτιμούν ταξίδια σε μικρές ομάδες, καθώς και solo travellers που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού με πνεύμα περιπέτειας και τη σύνδεση τους με τις τοπικές κοινότητες μέσω αυθεντικών εμπειριών ή κοινωφελών δράσεων.

Τέλος, ειδικές αναφορές έγιναν και στον τρόπο με τον οποίο ο τομέας αυτός συμβάλλει στη σύνδεση των ανθρώπων με άλλους ταξιδιώτες, αλλά ιδιαίτερα με τους κατοίκους των προορισμών.

Αφήστε μια απάντηση