Τέχνες και Εικαστικά

Τὸ μόνον τῆς ζωῆς του ταξείδιον-Γεώργιος Βιζυηνός

Λένε πως με τη φαντασία σου κάνεις τα πιο όμορφα, μαγικά ταξίδια.
Έτσι κι ο παππούς. Μέσα απ’ τα παραμύθια της γιαγιάς του είχε γυρίσει τον κόσμον όλον.
Χρόνια μετά αφηγήθηκε στον εγγόνο του, το Γιωργάκη, τις ίδιες ιστορίες· κι αυτός, νομίζοντάς τες αληθινές, τον είχε τον παππού σαν τον πιο κοσμογυρισμένο άνθρωπο της γης.
Όταν, λοιπόν, παιδόπουλο ακόμη, ο Γιωργάκης στάλθηκε στην Πόλι για να μάθει τη ραφτική, περίμενε να γίνει πραγματικότητα η ιστορία του παππού του για το μικρό ραφτόπουλο που κατακτά τη βασιλοπούλα. Αλοίμονο: όχι μόνον δεν έγινε πραγματικότητα αλλά συνέβη το εντελώς αντίθετο απ’ όσα το παραμύθι λέγει: αντί για το βασιλιά με την κορώνα, στην Πόλι καταφθάνει ο υπηρέτης του παππού για ν’ αναγγείλει τον επικείμενο θάνατο του γέροντα κι ο Γιωργάκης γυρίζει μαζί του στο πατρικό για να προλάβει να τον δει πριν πεθάνει αλλά και να τον ρωτήσει γιατί δεν συνέβη στον ίδιο ό,τι και στο ραφτόπουλο του παραμυθιού…

 

Το διήγημα του Βιζυηνού είναι το ίδιο ένα παραμύθι που ξεκινάει μ’ ένα παραμύθι πριν μάς εισάγει στη γοητεία της αλήθειας του. Εμείς το στολίσαμε με πρωτότυπη μουσική γραμμένη για την ανάγνωση, βασισμένη στους ήχους της εποχής του, μελοποιώντας ποίηση του ιδίου του συγγραφέα αλλά και αντλώντας έμπνευση από δημιουργίες διαφόρων συγχρόνων του ελλήνων συνθετών.

7, 8, 9 Νοεμβρίου 2024 στις 19:00

13, 14, 15 Νοεμβρίου 2024 στις 19:00

22, 23 Νοεμβρίου 2024 στις 19:00

24 Νοεμβρίου 2024 στις 17:00

28, 29 Νοεμβρίου 2024 στις 19:00

στο LG Studio, Borscηkegasse 7, 1090 Wien

Συμμετέχουν:

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Λιμίτσιος

Ηθοποιοί: Έρη Μπακάλη, Θεόδωρος Λιμίτσιος

Τραγούδι: Νικόλαος Σπανός

Κλαρινέτο: Χριστιάνα Θαλασσινού

Πιάνο: Αναστάσιος Στρίκος

Σύνθεση, διασκευή και μελοποίηση: Νικόλαος Σπανός

 

Κρατήσεις:

reservierungen@zursonne.eu

sms 06803304060

 

Αφήστε μια απάντηση