Νέα

Το Βίντεο Κινουμένων Σχεδίων του Προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς της Αθήνας

Το επιβατικό κοινό που καθημερινά επιλέγει  τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις του, έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το βίντεο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων για ενήλικες με τίτλο: “Πώς επικοινωνούμε με την αναπηρία;”. Το εργαστήριο αυτό υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., είναι ο  θεσμοθετημένος τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και φορέων της Κεντρικής Διοίκησης σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Τοπική Ανάπτυξη. Από τις αρχές του 2024, εφαρμόζει το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ σε πέντε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, συγκεκριμένα στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μεγαρέων, Σαλαμίνας και Αθηναίων.

Το Πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ σχεδιάστηκε στη βάση της διαπίστωσης, ότι η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα. Η ικανότητα ενός ατόμου μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά εξακολουθεί να είναι ικανότητα – ανεξάρτητα από το φύλο ή τη ηλικία – ανεξάρτητα από τη σωματική ή ψυχική κατάσταση του κάθε ανθρώπου. Η αποδοχή όποιας μορφής αναπηρίας σηματοδοτεί ανοικτή, συμπεριληπτική, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη κοινωνία.

Σκοπός του είναι να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, μέσω της υλοποίησης πιλοτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, το οποίο στοχεύει στην απόκτηση δεξιοτήτων σε Δημοτικούς Υπαλλήλους, Δασκάλους και Καθηγητές Γυμνασίου που δρουν σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για την αποδοχή και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία και την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους.

Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., αναγνωρίζοντας τη σημασία της προάσπισης των κοινωνικών αξιών, στηρίζει την προσπάθεια για μια κοινωνία που προάγει τη συμπερίληψη και αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Ως χορηγός επικοινωνίας, αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία που επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία του σεβασμού και της αποδοχής όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως διαφορών.  Το βίντεο που σχετίζεται με αυτή την κοινή προσπάθεια  θα προβάλλεται σε 130 σταθμούς και εντός των συρμών – σημεία καθημερινής συνάντησης χιλιάδων πολιτών έως τις 31.01.2025, προσφέροντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ τελεί υπο την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος   (ΚΕΔΕ) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ).

Για την προβολή του βίντεο πατήστε εδώ

 

 

Αφήστε μια απάντηση