Angels PR Music Promotion

Ακούσαμε το επερχόμενο άλμπουμ των SILENT WINTER με τίτλο “Utopia”

Οι Silent Winter είναι μια Power Metal μπάντα από τον Βόλο η οποία ιδρύθηκε το 1995. Αντλώντας ισχυρές επιρροές από διάσημα σχήματα όπως οι Stratovarius, Helloween και Gamma Ray, το συγκρότημα αρχικά κέρδισε την αναγνώριση στην underground σκηνή με τα demo τους, συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες. Δυστυχώς, το συγκρότημα διαλύθηκε το 1999 λόγω αναπόφευκτων συνθηκών που επηρέασαν τα μέλη. Ωστόσο, μετά από μια παύση 19 ετών, έκαναν τη θριαμβευτική τους επιστροφή το 2018 με το EP, δικής τους παραγωγής, με τίτλο “The War Is Here” και το 2019, οι Silent Winter κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “The Circles of Hell”, λαμβάνοντας πολύ θετικά αποτέλεσμά και θετική ανταπόκριση παγκοσμίως. Το 2020 κυκλοφόρησαν το single  “Nightfall”, συνοδευόμενο από μια περιορισμένη έκδοση βινυλίου 7″ τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους “Empire Of Sins” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 διαδίδοντας το όνομα του συγκροτήματος σε κάθε γωνία του κόσμου, ενώ κυκλοφόρησε και σε ιαπωνική έκδοση. Στις 22 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλεία “Utopia”. Με ανανεωμένο Line-Up, την προσθήκη στα πλήκτρα της ταλαντούχας Μαρίας Μοσχέτα, κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά μουσικά και στιχουργικά.

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν στον δίσκο  είναι το  “We Burn The Future”  πρώτο και το  “Utopia” τελευταίο κομμάτι του δίσκου, δείχνουν αυτόν τον αέρα ανανεώσεις που χρειάζονταν η μπάντα για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, γρήγορα, με τεχνικά riff στις κιθάρες και τις γρήγορες εναλλαγές στα ντράμς. Το “Silanet Shadows” με τα συμφωνικά μέρη στα πλήκτρα, τις μελωδίες στην κιθάρα και τα φωνητικά του Mike Liva, κάνουν τους ακροατές να μείνουν αφήνει με αυτό το ξεχωριστό κομμάτι και τέλος το εξαιρετικό “Reign Of The Tyrants” με το οποίο καλούν τον ακροατή αντισταθεί γι αυτό και έχει πιο εύθυμο ρυθμό, με μέρη σκοτεινά που δείχνουν τον φόβο που προσπαθούν να επιβάλουν στον κόσμο, μόνο που αυτοί δεν πρόκειται να υποκύψουν.

Με το ” Utopia” οι Silent Winter πάνε  τα δεσμά του παρελθόντος, αφήνουν τους ελεύθερους να πειραματιστούν, να ρισκάρουν, το αποτέλεσμα εξωπραγματικό.

Δεν αποδεικνύουν ότι είναι μόνο μια μεγάλη μπάντα, αλλά ότι έχουν το θάρρος να ακολουθήσουν το ένστικτο τους που σίγουρα θα τους ανεβάσει πιο ψηλά.

Καλή ακρόαση.

 

https://www.facebook.com/silentwinter.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCZMCB35JshJHANqlQ2-0bnQ

https://silentwinter.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/silentwinterofficial/

 

SILENT WINTER – Hellstorm (OFFICIAL VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=D6dGWKWpCwY

 

 

Αφήστε μια απάντηση