© Emma Louise Photography
Νέα Ομογένεια

BirdLife Cyprus: Γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση πουλιών στο Κάβο Γκρέκο

 Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στη Γιορτή της φθινοπωρινής μετανάστευσης πουλιών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στα μεταναστευτικά πουλιά της χερσονήσου Κάβο Γκρέκο.

Η μετανάστευση των πουλιών είναι από τα πιο θαυμαστά φαινόμενα της φύσης. Από μικρά πουλιά που ζυγίζουν μόλις μερικά γραμμάρια μέχρι μεγάλα αρπακτικά που εκμεταλλεύονται θερμές αέριες μάζες για να ταξιδέψουν, τα θαυμαστά ταξίδια των πουλιών πάνω από θάλασσες, οροσειρές κι ερήμους συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους.

Η Χερσόνησος Κάβο Γκρέκο είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για πολλά μεταναστευτικά πουλιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικές δραστηριότητες στο Κάβο Γκρέκο, όπως δακτυλίωση και παρατήρηση πουλιών, διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και χειροτεχνίες για όλη την οικογένεια, κατασκευή φωλιών για μικροπούλια κ.λπ.

Δήλωση συμμετοχής
Για καλύτερο συντονισμό των δραστηριοτήτων, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την πιο κάτω δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/7rk5WvEykbqXoY4W7

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

9:00 – 10:00 Επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών
Τοποθεσία: Κοντά στον εκδρομικό χώρο Αγίων Αναργύρων. Πατήστε εδώ για την ακριβή τοποθεσία. Μετά το τέλος της επίδειξης δακτυλίωσης συγκεντρωνόμαστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κάβο Γκρέκο για τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

10:00 – 11:00 Πτηνοπαρατήρηση
Τοποθεσία: Στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο. Θα παρέχουμε κιάλια για την καλύτερη απόλαυση των φτερωτών μας φίλων. Θα διατίθενται έπειτα από συνεννόηση με το προσωπικό του ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο ειδικά τροχοκαθίσματα με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα.

10:00 – 11:30 Δημιουργικές χειροτεχνίες για παιδιά με θέμα τα πουλιά
Τοποθεσία: ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο

10:00 – 13:00 Προβολές ντοκιμαντέρ στο ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο

10:00 – 13:00 Παιχνίδι «Τι ταξίδι είναι αυτό;»
Παίζουμε και μαθαίνουμε για το ταξίδι των μεταναστευτικών πουλιών και τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν.
Τοποθεσία: ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο

11:30 – 13:00 Εργαστήρι κατασκευής φωλιών για μικροπούλια
Κατάλληλο για όλους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών. Η κάθε οικογένεια μπορεί να φτιάξει μόνο μία φωλιά. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://forms.gle/4KT9RBKbmUR5cPY69
Τοποθεσία: ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης τον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο και να μάθετε περισσότερα για την πλούσια φυσική κληρονομιά της Χερσονήσου.

H συμμετοχή στις δραστηριότητες και η είσοδος στο ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο είναι δωρεάν.

Πώς να έρθετε στο ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο: οδηγίες εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: 22 455 072 (BirdLife Cyprus) ή 23 814 412 (ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο)

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από το Persephone Charitable Environmental Trust.

Εφοδιαστείτε με κατάλληλη ενδυμασία και καλή διάθεση για μια μέρα αφιερωμένη στα μεταναστευτικά πουλιά!

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Η ομάδα του BirdLife Cyprus

Αφήστε μια απάντηση