Ράδιο

Ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος στην εκπομπή «Ιστορικοί περίπατοι»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος
στην εκπομπή «Ιστορικοί περίπατοι»

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

 Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 13:00 ώρα Ελλάδας, καλεσμένος της Μαριλένας Κατσίμη στην εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Ιστορικοί Περίπατοι» είναι ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος, με αφορμή το βιβλίο του «Ελληνικός Κομμουνισμός, μια διεθνική Ιστορία (1912-1974)».

Μαζί του θα συζητήσουμε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο σχήμα που αναπτύσσει στο βιβλίο του, για την κατανόηση της καταγωγής αλλά και της πολιτικής ταυτότητας των Ελλήνων κομμουνιστών από τα τέλη  του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού.
Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος κατά την περίοδο αυτή είναι όλοι γεννημένοι εκτός Ελλάδας. Δηλαδή,  ο ελληνικός κομμουνισμός ως κίνημα και ως πρακτική, όπως υποστηρίζει και τεκμηριώνει ο συγγραφέας, είναι ένα διαρκές ταξίδι χωρίς σύνορα. Αυτή η περιπλάνηση φτάνει στο ιστορικό τέλος της τη στιγμή του επαναπατρισμού των Ελλήνων κομμουνιστών και της πολιτικής τους νομιμοποίησης στη μεταπολίτευση. Με τον Κωστή Καρποζήλο θα μιλήσουμε για το φαινόμενο του Κομμουνισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο από τη γέννησή του έως σήμερα.

Επιμέλεια-παραγωγή-παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη, δημοσιογράφος
Μετάδοση: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας

 

Τρόποι Ακρόασης:

  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
  • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
  • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
  • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Αφήστε μια απάντηση