Πολιτισμός

“ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ” ΤΗΣ URBANACT

O Κez δημιούργησε μια ιδιαίτερη τοιχογραφία στον εξωτερικό τοίχο της κεντρικής εισόδου του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στο πλαίσιο τoυ προγράμματος “Χρώμα Στα Νοσοκομεία” της UrbanAct.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των σημαντικών παρεμβάσεων που έχει κάνει η UrbanAct στα Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα και υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την φιλοξενία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας η οποία αποδέχτηκε την δωρεάν παραχώρηση αυτού του προγράμματος και των χορηγών.

Το έργο του Κez αποτελεί το πρώτο κομμάτι του παζλ για μια συνολική αναδιαμόρφωση των χώρων του Νοσοκομείου με στόχο να δώσει “φως”, χαρά και θετική διάθεση, στους ασθενείς, τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο Kez “το έργο μου θυμίζει αφηρημένο θαλασσινό τοπίο. Το βουνό, ο ουρανός, ο ήλιος, η θάλασσα και η εναλλαγή των χρωμάτων κάνουν ένα διάλογο με το φυσικό περιβάλλον. Είναι ένα αέρινο σχέδιο που δίνει την αφορμή και την ευκαιρία στους επισκέπτες του Νοσοκομείου να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν στα τοπία και σχήματα που τους γεννάει η τοιχογραφία. Παράλληλα το στήσιμο της τοιχογραφίας μελετήθηκε έτσι ώστε να ‘δέσει’ με την αρχιτεκτονική του κτιρίου και να αναδείξει την πλευρά της τέχνης που μπορεί να υποστηρίξει την υγεία και δη την ψυχική υγεία σε δύσκολες, κάποιες φορές, συνθήκες”.

O Kez είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία έργων του και μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η UrbanAct για πάνω από είκοσι χρόνια υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τοιχογραφίες που αναβαθμίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την εν συναίσθησή τους για μια διαφορετική προσέγγιση του δημόσιου χώρου.

Το παρόν πρόγραμμα υλοποιήθηκε με Μέγα Χορηγό τον Όμιλο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Με χορηγούς τις εταιρείες Kerakoll και Mar Bella Collection.

Με Υποστηρικτές τις εταιρείες TrokaSkal και Kerkyra Seaways.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων μας για το πρόγραμμα “Χρώμα στα Νοσοκομεία”, θα ανακοινωθεί σύντομα.

 www.urbanact.gr

 

Αφήστε μια απάντηση