Νέα

“Για έναν βιώσιμο κόσμο”

Συλλογικός τόμος από τους Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα  (ΕΣΚ).

Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη*

Μία σημαντική πρωτοβουλία των Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα ολοκληρώθηκε με την έκδοση του συλλογικού τόμου με τίτλο: «Για έναν βιώσιμο κόσμο».

Σαράντα Πρεσβευτές του ΕΣΚ από όλη την Ευρώπη και από διαφορετικά πεδία δράσης, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα βιβλίο, φωτίζοντας την ελπίδα ότι ένας βιώσιμος και δίκαιος κόσμος για όλους μπορεί να κερδηθεί. Σκοπός του βιβλίου είναι να εξηγήσει με τρόπο απλό σημαντικές πτυχές της κλιματικής αλλαγής, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες για συμμετοχή σε κλιματική δράση.

Στην προσπάθεια αυτήν, είχα τη χαρά να συμμετέχω συγγράφοντας το κεφάλαιο 8 για τη διασύνδεση της Κλιματικής αλλαγής με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights and Climate Change, an Interlinked Issue), προσπαθώντας να δημιουργήσω μία γέφυρα κατανόησης ανάμεσα σε δύο πλαίσια που βρίσκονται σε μια συνεχή και πολύ υψηλής δυναμικής αλληλεπίδραση και παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της Κλιματικής Ουδετερότητας και της Δίκαιης Μετάβασης.

Πρόκειται για ένα τόμο 414 σελίδων όπου όπως το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα σημειώνει: Γραμμένα σε απλή γλώσσα, τα 34 κεφάλαια του βιβλίου διασφαλίζουν ότι τα πολύπλοκα ζητήματα του κλίματος είναι προσβάσιμα σε ένα ευρύ κοινό. Οι διαφορετικές θεματικές, πολλές από αυτές με πίνακες και στατιστικά στοιχεία, και όλες στηριζόμενες σε αξιόπιστες πηγές, εξηγούνται με τρόπο κατανοητό, καθιστώντας το ένα πολύτιμο μέσο για διαφορετικά επίπεδα γνώσης. Οι πρεσβευτές που συγγράφουν είναι αξιόπιστες φωνές στο κίνημα για το κλίμα, κάνοντας το βιβλίο αυτό μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Η έκδοση βρίσκεται ήδη σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Κλιματική δράση και είναι ελεύθερα προσβάσιμη εδώ

*Πολιτικός Επιστήμονας, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα.

Αφήστε μια απάντηση