Hephaestus Wien Νέα Ομογένεια

Συνάντηση Μάιρας Μυρογιάννη με τη Σ. Ε. του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Συνάντηση Σ.Ε. Δικτύου Ηνίοχος με τη νέα Γενική Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κας Μάιρας Μυρογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κου Δημήτρη Καφαντάρη.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τη  νέα  Γενική Γραμματέα  Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κα  Μάιρα Μυρογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κου Δημήτρη Καφαντάρη, της προέδρου κας Ιωάννας Ζαχαράκη και των μελών  της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κας Μυρογιάννη, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων καθηκόντων της,  σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την τεχνική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ. Η Συντονιστική επιτροπή του  Δικτύου  ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση γνωριμίας και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Η πρόεδρος του Δικτύου κα Ιωάννα Ζαχαράκη παρουσίασε εν συντομία την ιστορία και τις δραστηριότητές του, τονίζοντας την μέχρι τώρα καλή συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία  Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας αλλά και την έμπρακτη συνεργασία και βοήθεια της ΚΕΔΕ. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ζήτησαν να αγκαλιαστεί με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την  πολιτεία το Δίκτυο και η λειτουργία του,  ιδιαίτερα δε από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας ζητήθηκε να αξιοποιήσει τα μέλη του ως « πρεσβευτές » ώστε  να προάγουν τα συμφέροντα της χώρα μας στις Ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες που αυτά  ζουν, δραστηριοποιούνται  και εκλέγονται.

Η πρώτη αυτή συνάντηση  έκλεισε με τη δέσμευση να συναντηθούν δια ζώσης στην Αθήνα η κα Μυρογιάννη με την κα Ζαχαράκη τον ερχόμενο Οκτώβριο για να συζητήσουν πιο αναλυτικά τα θέματα του Δικτύου.

 

Αφήστε μια απάντηση