Νέα Ομογένεια

Μάιρα Μυρογιάννη: η νέα γενική γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

Σεπτέμβριος 2019 ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τότε Γεν. Γραμματέων των Υπουργείων. Το πηδάλιο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Υπηρεσίας ανέλαβε ο επίτιμος Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης. 5 χρόνια πέρασαν σαν ήταν ένα λεπτό. Ο Γενικός κατάφερε να μειώσει την απόσταση μεταξύ της Ομογένειας και της μητέρας Πατρίδας. Οι Απόδημοι να νοιώθουν την Ελλάδα δίπλα τους.

Ήρθε η στιγμή όμως η Γενική Γραμματεία να αλλάξει χέρια.

Τα ηνία της αναλαμβάνει η μέχρι πρότεινος Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών,  Μάιρα Μυρογιάννη.

Ποια είναι η νέα Γεν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. (ΥΠΕΞ)

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lille ΙΙ  Γαλλίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη και Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Έχει υπηρετήσει ενεργά για πολλά έτη την ελεύθερη δικηγορία με ιδιαίτερους τομείς ενασχόλησης, το Εμπορικό και Δημόσιο Δίκαιο.

Η κα Μυρογιάννη διαθέτει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών νομική σύμβουλος στο Υπουργείο  Εξωτερικών, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και σε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με έμφαση σε θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας  με Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Διεθνείς Οργανισμούς.

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα!!

 

Αφήστε μια απάντηση