Νέα Ομογένεια

Ελληνική Κοινότητα Έρλανγκεν: Τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι – 2024

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 προβλεπόταν να γίνει μια μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση. Σε μια καινοτόμα κίνηση, η τελετή έναρξης δεν έλαβε χώρα σε ένα παραδοσιακό στάδιο, αλλά κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχε στόχο να αναδείξει την γαλλική κουλτούρα, την ιστορία και τις τέχνες, με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών και δημιουργών. Η τελετή αυτή αναμενόταν να είναι μια από τις πιο αξέχαστες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του Παρισιού ως οικοδεσπότη πόλη.

Η Γαλλία για να αναδείξει την πόλη του Παρισιού αψηφώντας την παράμετρο του καιρού βγήκε εκτός σταδίων, το οποίο εγχείρημα ήταν χαοτικό κυρίως για τους παρευρισκόμενους αφού δεν υπήρχε συνοχή και σύνδεση. Οι σημαιοφόροι και οι συμμετέχοντες χώρες ταλαιπωρήθηκαν μέσα στην βροχή καθώς χάθηκε και η μοναδική παρουσίαση που παραδοσιακά γίνεται μέσω της παρέλασης.

Είναι όμως λυπηρό ότι υπήρξαν και σκηνές στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι που σίγουρα προσβάλαν τις θρησκευτικές ευαισθησίες των Χριστιανών. Ο σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις όλων είναι θεμελιώδης αρχή, ιδιαίτερα σε παγκόσμιες εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ενσαρκώνουν τις αξίες της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ως στόχο να ενώνει τους ανθρώπους και να προωθεί την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Στην τελετή υπήρξαν στιγμές που αυτό δεν τηρήθηκε, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί το λάθος και να ζητηθεί συγγνώμη από τους θιγόμενους.

Αναμένουμε ότι η οργανωτική επιτροπή θα εξετάσει αυτές τις ανησυχίες και θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μελλοντικές εκδηλώσεις θα είναι σεβαστές προς όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές ομάδες. Η διατήρηση του πνεύματος του Ολυμπισμού απαιτεί την προώθηση της αρμονίας και του αλληλοσεβασμού, και η οργάνωση τέτοιων μεγάλων εκδηλώσεων θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτές τις αξίες.

 

Der Vorsitzende                                       Die Schriftführerin

Mavrozoumis Dimitrios                             Falangi Maria Anna

Αφήστε μια απάντηση