Κύπρος Νέα

BirdLife Cyprus: Πουλιά στον αέρα: Οικογενειακή εκδήλωση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας

Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας τον θαυμαστό κόσμο των πουλιών και της φύσης, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
9:00 – 9:40 Επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών
9:40 – 13:00 Πτηνοπαρατήρηση στη Λίμνη Αθαλάσσας
9:40 – 13:00 Χειροτεχνίες
09:40 – 13:00 Έκθεση με εργασίες μαθητών

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων Κωνσταντινουπόλεως, Λυμπιών, Λυθροδόντα και Μαθιάτη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ «Πουλιά στον αέρα» παρουσιάζουν τις όμορφες εργασίες τους με θέμα τα πουλιά.
10:00 – 13:30 & 12:00 – 13:00 Εργαστήρια «Φωτογραφίζοντας με το φως του ήλιου» (για παιδιά 10 χρονών και άνω. Πιο μικρά παιδιά (6-9 χρονών) μπορούν να συμμετέχουν με απαραίτητη συνοδεία των κηδεμόνων τους)

Η κυανοτυπία είναι μια από τις πιο παλιές μεθόδους φωτογράφισης όπου η εικόνα, ως ένα φωτόγραμμα σχηματίζεται από ένα βαθύ μπλε (κυανό) χρώμα από την ένωση δύο χημικών όταν εκτεθούν στον ήλιο. Στο εργαστήρι θα μάθουμε βήμα με βήμα την τεχνική και χρησιμοποιώντας φτερά από πουλιά, τα οποία θα τα εντάξουμε σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο, θα φτιάξουμε μοναδικά καρτ ποστάλ. Απαιτείται εγγραφή τη μέρα της εκδήλωσης.

11:30 – 13:30 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια με το «Σχολείο του Δάσους» (Για παιδιά 4-11 χρόνων. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν χωρίς τη συνοδεία κηδεμόνων και θα περπατήσουν ένα σύντομο μονοπάτι προς την τοποθεσία της δραστηριότητας.)

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να εξερευνήσουν το πάρκο Αθαλάσσας, μέσα από δραστηριότητες παιδαγωγικής του δάσους, όπως περιδιάβαση, συλλογή και παρατήρηση των θησαυρών της φύσης, ομαδικά παιχνίδια με φυσικά υλικά, κατασκευή καταφυγίων. Οι δραστηριότητες θα διεγείρουν την παρατηρητικότητα των παιδιών, την περιέργεια, τη διατύπωση ερωτημάτων και υποθέσεων, την αναζήτηση απαντήσεων σε πολλαπλές πηγές. Απαιτείται εγγραφή πριν τη δραστηριότητα εδώ: https://forms.gle/cbauZBsMMRCZDqjk9

Θα κερνάμε επίσης δροσιστικά ποτά και σνακ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 22455072.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Αθαλάσσας, είσοδος από Λατσιά (κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας).

Τοποθεσία 1, Χώρος πικ νικ: https://maps.app.goo.gl/k1czHFQSgLVEQr4L9?g_st=ic
Τοποθεσία 2, Λίμνη Αθαλάσσας: https://maps.app.goo.gl/8HAeyAphfGtPV59r6?g_st=ic

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «Πουλιά στον αέρα», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το χρηματοδοτικό μέσο Erasmus+ Small-Scale Partnerships-Key Action 2. Σκοπός του έργου «Πουλιά στον αέρα» ήταν η γνωριμία μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα με τον κόσμο των πουλιών, η ευαισθητοποίηση τους για τις απειλές που αντιμετωπίζουν, η καλλιέργεια θετικών στάσεων για την προστασία των πουλιών και των οικοτόπων τους και η ενδυνάμωσή τους ώστε να προωθήσουν αλλαγές στο περιβάλλον τους προς όφελος των πουλιών και της βιοποικιλότητας. Εταίροι του έργου ήταν το BirdLife Cyprus, ο Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στην Κύπρο το έργο έφερε πιο κοντά στη φύση και τα πουλιά μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα Δημοτικά Σχολεία Κωνσταντινουπόλεως, Λυθροδόντα, Λυμπιών και Μαθιάτη, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Αφήστε μια απάντηση